Stem onze RVU-actie het podium op!

Ieder jaar op 1 mei reikt het FNV de Herman Bode Award uit voor het beste actietraject. Je kan hier je stem uitbrengen op één van de genomineerde actietrajecten, maar natuurlijk willen we het liefst jouw stem (èn die van je familie, vrienden, collega’s, buren en kennissen) op onze RVU-acties. Dus stem onze RVU-actie het podium op!

Wie was Herman Bode

Herman Bode was sinds 1949 lid van een vakbond en werd al snel vakbondsbestuurder. Naast arbeider was hij onder Wim Kok de eerste vakbondsbestuurder van de FNV en bleef dat tot aan zijn pensioen in 1985.  Daarna zette hij zich in voor kerkelijk-sociale organisaties, zoals “De arme kant van Nederland”.  Bode stond bekend om zijn warme gedreven persoonlijkheid met een rechtvaardige inborst. Hij kwam op voor de arbeiders maar maakte zich ook sterk  voor mensen die juist (al dan niet tijdelijk) geen plek hadden op de arbeidsmarkt: de werklozen en arbeidsongeschikten. Herman Bode overleed op 10 januari 2007.

Herman Bode Award

Ter nagedachtenis aan de inzet van Herman Bode voor het vakbondswerk is de Herman Bode Award in het leven geroepen. Ieder jaar op de Dag van de Arbeid wordt door de FNV deze award uitgereikt aan het beste actietraject. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op woensdag 1 mei in het Martin Luther Kingpark te Amsterdam. Je kan hier je stem uitbrengen voor het beste actietraject van het jaar.

Genomineerde actietrajecten voor 2024

Dit zijn alle genomineerde actietrajecten voor 2024:

  • Acties bij de Sociaal Ontwikkelbedrijven voor meer loon en een hogere reiskostenvergoeding en met een mooi resultaat.
  • Stakingen bij Santrade voor een nieuwe cao. Na 8 dagen staken bij deze technische groothandel gaan de lonen met 11 tot bijna 15% omhoog!
  • Dreigende stakingen bij KLM Grond voor een nieuwe cao. En wat voor een cao! Het minimumloon gaat naar 16 euro, de lonen gaan omhoog en 500 mensen met een tijdelijk contract krijgen eindelijk zekerheid.
  • Stakingen in de distributiecentra van Albert Heijn voor een nieuwe cao. De schappen waren leeg en de stakingslocaties overvol. De lonen zijn met 10% gestegen en geen versoberingen van de zondagstoeslag!
  • Stakingen in de Textielverzorging voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. Bij het nomineren was het actietraject nog in volle gang. Ongekende stakingen op meer dan 10 locaties in het land.
  • Protestmars van politiemedewerkers voor het verlengen van de Zwaar Werk-regeling (RVU). Een massale opkomst en de strijd voor een goede regeling gaat door!
  • Stakingen bij de verffabriek Talens voor meer loon en een goede Zwaar Werk-regeling (RVU). De lonen zijn met 13% gestegen en de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken!

Breng nu jouw stem uit! Je kunt eenmaal stemmen. Dubbele stemmen worden verwijderd.

Breng hier je stem uit!

 

Lees meer over Herman Bode