anpv logo
Nu hulp nodig?
Bel het noodnummer:

06-53336074
(24/7 bereikbaar)

Individuele belangenbehartiging

Individuele belangenbehartiging

Voor informatie, advies of bijstand kun je terecht bij de afdeling Individuele Belangenbehartiging (IBB) van de ANPV. De afdeling IBB bestaat uit juridisch medewerkers, ondersteund door individuele belangenbehartigers. Dat zijn werkzame en gepensioneerde leden die op vrijwillige basis collega’s bijstaan. 

Belangenbehartigers volgen regelmatig cursussen die ervoor zorgen dat ze jou op zorgvuldige en deskundige wijze kunnen adviseren en bijstaan.

Wanneer je informatie, advies of bijstand wenst van de ANPV, kun je contact opnemen met de afdeling IBB. Tijdens kantooruren (tussen 09:00 uur en 12:00 uur) is de afdeling bereikbaar op 070-3155128. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar ibb@anpv.nl of via het hulpvraagformulier.

Actualiteit: I.v.m. het voorgenomen fusieproces met de NPB en het voortijdig vertrek van een aantal medewerkers, kan het zijn dat we wat minder goed bereikbaar zijn. Krijg je telefonisch geen contact? Probeer het dan later nog een keer of stuur een e-mail.

Vragen kunnen ook aan kaderleden van jouw lokale ANPV afdeling gesteld worden. Indien nodig kunnen zij jouw vraag doorzetten naar de afdeling IBB.

Hoe werkt het?

Nadat je contact hebt gehad met één van onze medewerkers zal deze bekijken welke actie ondernomen moet worden. 

Zo is het mogelijk dat jouw vraag naar een andere juridisch medewerker of een belangenhartiger wordt doorgestuurd. Voordat een medewerker of belangenbehartiger namens jou actie onderneemt, zal deze eerst met jou overleggen.

Soms is het nodig dat jij de juridisch medewerker of belangenbehartiger schriftelijk machtigt. Dat kan zijn bij schriftelijke en fysieke bijstand, zoals bijvoorbeeld het indienen van een bezwaarschrift.

Wanneer dit aan de orde is, ontvang je hiertoe een machtigingsformulier.

Tijdens een eventuele procedure is het van belang dat je ons op de hoogte houdt van de stand van zaken en ontwikkelingen, zodat we jou zo goed als mogelijk kunnen bijstaan. Voor het opstarten van sommige juridische procedures is toestemming van het hoofdbestuur nodig. De juridisch medewerker maakt dit bespreekbaar en stelt je hiervan op de hoogte.

Rechtsbijstand is niet altijd mogelijk

Mocht je (nog) geen lid zijn van de ANPV maar wel al een (juridische) kwestie hebben, dan is het voor de ANPV helaas niet mogelijk om die kwestie in behandeling te nemen. Helaas kunnen wij je ook niet helpen als je alsnog lid wordt op het moment dat een kwestie al speelt.

De ANPV verleent geen bijstand in privéaangelegenheden. Wij verlenen uitsluitend bijstand in werkgerelateerde zaken. 

Mocht jij twijfelen of jij voor advies of bijstand in aanmerking komt, dan kan je contact opnemen met onze medewerkers van de afdeling IBB via bovenstaande contactgegevens.

klik hier voor het Reglement Rechtskundige Bijstand ANPV

Hulp nodig?

Neem dan contact op met onze afdeling via: ibb@anpv.nl of telefonisch 070-3155128 (09:00 – 12:00u).