anpv logo
Nu hulp nodig?
Bel het noodnummer:

06-53336074
(24/7 bereikbaar)

Sociaal

Op deze pagina vindt je leuke / interessante wetenswaardigheden van/voor collega's

Gesponsorde activiteit

Na heel veel werk in de voorbereiding en het zoeken naar locaties en mogelijkheden had de organisatie toch een mooie editie van de PSK op het programma staan. Aangezien iedereen tegenwoordig zijn graantje mee wil pikken en alle voorwaarden en regels aangescherpt zijn (en dus voor alles de hoofdprijs gerekend wordt en ook veel onmogelijk is geworden), is alles wel een behoorlijke uitdaging geworden. Maar ook nu was het weer gelukt! 
Lees het hele verslag

Leuke/interessante boeken

Politiehart is het persoonlijke verhaal van een oud-hoofdagent van politie in de noodhulp. De ervaringen die in het boek beschreven staan zijn een les voor iedereen bij wie hulpverlenen in het blauwe bloed zit. Want hoe gaan we om met de voortdurende druk van heftige incidenten die we tijdens het werk tegenkomen?

 

Leuke/interessante boeken

John is werkzaam bij de politie en is zeer actief in het verenigingsleven. Door interne conflicten binnen de vereniging krijgt John een strafrechtelijk onderzoek tegen zich. Hij ziet het onderzoek met goed vertrouwen tegemoet.

Het eerste contact met de onderzoekende rechercheur verloopt dramatisch. Er ontvouwt zich een conflict en het onderzoek tegen John wordt gemanipuleerd. John wordt veroordeeld en zijn ontslag dreigt.

John begint een eigen onderzoek naar de waarheid en komt tot ontstellende en onthutsende ontdekkingen. Een eenzaam en langdurig gevecht ontstaat tegen de staat en meerdere instanties. Het is een uitzichtloos gevecht van David tegen Goliath.

Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De ontdekkingen die John in zijn onderzoek blootlegt zijn de inspiratie voor de titel van dit boek. Maak kennis met de keerzijde van het recht.

 

Leuke/interessante boeken

Marja (Mieke) Mulderij – Van Looij is een vrouw met humor en charisma die een uitgesproken visie heeft op twee hete hangijzers van deze tijd. Zij kan niet alleen een boekje opendoen over de emancipatie van de politievrouw, maar begrijpt als boerendochter ook heel goed waar de boerenprotesten vandaan komen. Marja werd geboren in 1934 en werkte in haar jonge jaren als ‘boerenknecht met tieten’ op de boerderij van haar ouders in Zeeuws-Vlaanderen. In die tijd smokkelde ze ook, samen met haar geheime liefde wachtmeester Dick Mulderij, goederen over de grens. In 1960 besloot ze naar Rotterdam te gaan om daar als een van de eerste vrouwen bij de politie te gaan werken. Meer dan dertig jaar lang vervulde ze een voortrekkersrol binnen het korps. #MeToo, ambtelijke intimidaties, borstkanker? Marja overleefde het allemaal.