Sociaal loket vervangt 24/7 Loket politie

Het 24/7 Loket politie van het Nederlands Veteraneninstituut was tot heden beschikbaar voor vragen van medewerkers, oud-medewerkers en het thuisfront. Sinds 1 november 2023 is deze gehele dienstverlening (telefonisch loket en eventuele vervolg hulp trajecten)  intern bij de politie georganiseerd. Dit heeft vanzelfsprekend in goed en nauw overleg met het Veteraneninstituut  plaatsgevonden. 

De telefonische loketfunctie is ondergebracht bij het Sociaal Loket, te bereiken op nummer 088 – 161 1240. Het nummer van het 24/7 Loket politie is overigens ook nog de komende tijd bereikbaar en schakelt door naar het Sociaal Loket.

Wanneer kan ik bij het Sociaal Loket terecht?

Je leidinggevende is je eerste aanspreekpunt als je met een (hulp)vraag zit. Als je het lastig vindt om dit met je leidinggevende te bespreken en je weet niet bij wie je moet zijn, dan kun je bij het Sociaal Loket terecht. Het Sociaal Loket is jouw vertrouwelijke wegwijzer binnen of buiten de politie.

Het Sociaal Loket is er voor medewerkers, oud-medewerkers en het thuisfront, voor vragen over zorg, welzijn, veiligheid en integriteit.  Als iemand een (hulp)vraag heeft en niet weet welke hulpaanbieder het beste past, dan kan het Sociaal Loket daarover adviseren en / of doorgeleiden naar een Bedrijfsmaatschappelijk werker of andere hulpaanbieder.

Iemand die belt naar het nummer van het 24/7 loket politie wordt automatisch doorverbonden en te woord gestaan door de collega’s van het Sociaal loket.

 Vertrouwelijk contact met het Sociaal Loket

Je kunt altijd bellen of mailen. Een medewerker van het Sociaal Loket luistert zonder oordeel, behandelt je vraag vertrouwelijk en zorgt dat je met de juiste hulpaanbieder in contact komt.

Heb je een (hulp)vraag? Bel het Sociaal Loket via 088 – 161 12 40
Bereikbaar op werkdagen van 7:30 tot 17:30 uur. Als je buiten deze openingstijden belt en je acute vraag kan niet wachten tot de volgende werkdag, dan kun je vanaf 1 november via het nummer van het Sociaal Loket met een bedrijfsmaatschappelijk werker in contact komen.