Gratis workshops om je inzetbaarheid te onderhouden

Het politievak vraagt veel van een mens, welke functie je ook vervult binnen het korps. Daarom is het belangrijk lichaam én geest in optimale conditie te houden. Politiemedewerkers kunnen dat (onder andere) doen via het korpsprogramma Samen Inzetbaar. Geef je vandaag nog op voor een of meer van de vele workshops die vanaf begin september plaatsvinden – bijvoorbeeld voor de verfrissende clinic open water zwemmen!

Dat je continu ‘de balans’ moet vinden, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen maakt weleens mee dat deze verstoord dreigt te worden. Dat kan zowel in het werk als privé gebeuren of juist in de combinatie tussen beide. De workshops en webinars van Samen Inzetbaar willen helpen om je basis en veerkracht te versterken.

Hierna vind je vier voorbeelden van workshops en clinics die vanuit Samen Inzetbaar worden georganiseerd. Maar er zijn er nog veel meer. Op deze website vind je de complete opsomming van het aanbod.

———————————–

OPEN WATER ZWEMMEN
Als je Maarten van der Weijden – gevolgd door zijn oranje boei – door het water ziet klieven, dan krijg je zin om hem te volgen. Lekker buiten in ons waterrijke landje met bewegen bezig zijn. Toch wordt dit enthousiasme soms geremd door bedenkingen, bijvoorbeeld over je eigen capaciteiten en de veiligheid.

De clinic Open water zwemmen kan je er perfect doorheen helpen. Onder begeleiding van professionals ga je het water in om te oefenen. Hierbij krijg je allerlei adviezen en tips. Zodat je bij de volgende gelegenheid gewoon zelf die duik kunt nemen.

De clinic Open water zwemmen is een praktische clinic op locatie. Meer informatie vind je hier.

—————————

MEER ENERGIE EN WERKPLEZIER
Vakkennis en kunde horen zeker bij het arsenaal als het gaat om het behoud van een fysieke en mentale balans. Dat verklaart het aantal workshops en webinars op de menulijst van Samen Inzetbaar die juist deze elementen accentueren.

Zo geeft de workshop Jobcrafting bijvoorbeeld handvatten voor het ‘boetseren’ van je eigen werkplezier en -geluk. Vaak heerst de gedachte dat dit voor het grootste deel van externe factoren afhangt. Terwijl je zelf toch heel veel invloed hebt. Dit webinar laat je zien hoe je zelf het heft in handen kunt nemen om meer energie en plezier in je werk te krijgen.

Jobcrafting is een interactieve online workshop van drieënhalf uur. Meer informatie vind je hier.

REGIE OP JE LOOPBAAN
In je eigen kracht staan is ook het centrale thema van een andere titel op de lijst van Samen Inzetbaar. Het gaat dan om de workshop Regie op je loopbaan. Deze workshop wijst je vooral de weg in al de informatie die er op dit gebied beschikbaar is.

Hoe neem je de regie over je eigen loopbaan vanuit de tools van de politie? Hoe zet je een volgende stap en hoe ga je met valkuilen om? Vanuit de basis waarop je je nu bevindt, leer je doelen en acties te formuleren. En vervolgens kun je gebruikmaken van de hulpmiddelen die je vanuit verschillende kanten worden geboden.

Regie op je loopbaan is een interactieve online workshop van drieënhalf uur. Meer informatie vind je hier.

————————————–

CLINIC BEWUST HARDLOPEN
Trek een paar sportschoenen aan en hol de deur uit. Hoe moeilijk kan het zijn? Als je fysiek inzetbaar wilt blijven, blijkt dat een volstrekt verkeerde benadering te zijn. Zeker als je ook nog het optimale rendement uit je inspanningen wilt halen. Iets wat elke beginnende en gevorderde hardloper zal beamen.

Hoe je dit op de juiste manier aanpakt, staat centraal in de clinics Bewust hardlopen. En het zijn niet alleen bruikbare adviezen en oefeningen voor beginnende hardlopers. Ook de meer gevorderden hebben er veel baat bij. Zij kunnen aansluiten bij de speciale clinic op hun niveau.

Bewust hardlopen voor beginners en Bewust hardlopen voor gevorderden zijn praktische clinics op locatie. Meer informatie vind je hier.