Gehoorschade door zwaar vuurwerk?

Tijdens hun werk met Oud & Nieuw hebben opnieuw diverse collega’s gehoorschade gekregen als gevolg van zwaar (illegaal) vuurwerk. De vakbonden willen van de werkgever weten om hoeveel incidenten het dit jaar gaat en of deze collega’s de juiste gehoorbescherming hadden en droegen om daarover het gesprek aan te gaan.


De laatste jaren heeft de werkgever flink geïnvesteerd in (op maat gemaakte) gehoorbescherming. Desondanks zijn er een aantal politiemensen die nu gehoorschade hebben na bestookt te zijn met zwaar vuurwerk. Dit toont opnieuw aan hoe belangrijk het is dat collega’s goede gehoorbescherming dragen. De beste bescherming wordt bereikt met op maat gemaakte gehoorbescherming. Helaas bleek afgelopen jaarwisseling dat niet alle collega’s (vooral aspiranten) de kans hadden gekregen om die te laten aanmeten.


Gesprek met werkgever

Voor een concreter beeld hebben de vakbonden hun afdelingsbesturen gevraagd naar ervaringen uit de eigen eenheid en navraag gedaan bij de werkgever. De vier politiebonden pleiten immers al enige jaren voor optimale gehoorbescherming voor alle politiemedewerkers. Wil jij jouw ervaringen tijdens Oud & Nieuw rechtstreeks met ons delen? Dat kan door een mail te sturen naar secretariaat@ ANPV.nlAan de hand van de cijfers en ervaringen gaan de politiebonden opnieuw in gesprek met de werkgever over wat er nog meer moet gebeuren. Onze inzet is dat alle collega’s die tijdens Oud & Nieuw worden ingezet voortaan over op maat gemaakte gehoorbescherming kunnen beschikken.