Fysiek en mentaal fit blijven met app Fitpol

De politie heeft in samenwerking met het UMC in Amsterdam een app ontwikkeld die kan helpen om de fysieke en mentale fitheid van collega’s te versterken. De app Fitpol biedt bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen om sneller in slaap te vallen. Er zijn ook tips te vinden om het piekeren te verminderen.

Onze fysieke en mentale fitheid krijgt het in deze tijd van corona zwaar te verduren. De situatie op het werk en thuis is voor menigeen behoorlijk veranderd. Er zijn zorgen om je eigen gezondheid en die van je dierbaren. De druk om alle ballen in de lucht te houden neemt toe. De nieuwe app Fitpol kan hier wellicht verlichting in brengen.

Het kabinet heeft onlangs de coronamaatregelen versoepeld. Het werk trekt mogelijk weer aan, terwijl jouw thuissituatie daar misschien nog niet klaar voor is. Dit vraagt om een constante aanpassing aan nieuwe situaties, die het nodige vergen van uithoudingsvermogen en veerkracht. De adviezen en bewegingsoefeningen uit de app kunnen daarbij van dienst zijn. Ook je gezinsleden kunnen de app downloaden en gebruiken. Eén van de tips is om een dagelijkse ‘squatchallenge’ (wie maakt de meeste kniebuigingen binnen een bepaalde tijd?) te doen met je gezin.

Zelftest
Fitpol heeft verder een zelftest waarmee je je mentale fitheid kunt beoordelen. Na het invullen van de vragen krijg je een persoonlijk advies over je mentale welzijn, mogelijke risico’s en wat je kunt inzetten om overbelasting te voorkomen.

Downloaden van de app is eenvoudig. Via de secure hub op je diensttelefoon kun je Fitpol erop zetten. Je gezinsleden kunnen de app via de Playstore downloaden. Bij het openen van de app wordt gevraagd een QR-code te scannen. Deze QR-code vind je bij de instellingen (achter het tandwieltje) in de Fitpol-app. Jouw gezinslid heeft jouw politietelefoon even nodig om de app te kunnen downloaden.

Privacy
Jouw privacy is uiteraard gewaarborgd. De app slaat niets op en houdt ook niets bij. Bij de ontwikkeling van de app is een gebruikersgroep van collega’s betrokken. Heb je zelf nog tips? In het platform voor en door collega’s worden de tips opgenomen die jullie elkaar geven. Mail je tips en trucs naar tips-fitpol-app@politie.nl.