World Police & Fire Games 2022

WORLD POLICE & FIRE GAMES 2022
IN SPORT WE UNITE

De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen worden volgend jaar voor het eerst in de historie in Nederland gehouden.

Van 22 tot en met 31 juli 2022 staat Nederland in het teken van de World Police & Fire Games. De havenstad Rotterdam is tien dagen lang het kloppend hart van dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement.

 Duizenden deelnemers uit 70 landen

Ruim 10.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers afkomstig uit 70 verschillende landen doen mee aan de WPFG2022. Zij zullen actief zijn in maar liefst 63 sportonderdelen waaronder crossfit, atletiek, triatlon, crossfit, waterpolo, kitesurfen en de ultimate firefighter

 Ontmoeten, sportiviteit & respect

De World Police & Fire Games 2022 zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast is het doel om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan

Vandaar het motto van de WPFG2022: ‘IN SPORT WE UNITE’

 Rotterdam: kloppend hart van de WPFG2022

Tijdens de WPFG2022 zijn er – verspreid over heel Nederland – maar liefst 30 locaties waar er activiteiten worden georganiseerd. Rotterdam is het kloppend hart van dit unieke evenement.

Naast de vele sportonderdelen en side-events in Rotterdam, wordt er op het Willemsplein een ‘Athletes Village’ gecreëerd. Oftewel, een bruisende ontmoetingsplek voor iedereen die bij de spelen betrokken is. Naast waardevolle ontmoetingen kan er genoten worden van een cultureel programma en sportdemonstraties.

Het belooft voor zowel deelnemers als toeschouwers een geweldig spektakel te worden in de zomer van 2022.

Voor meer informatie check de website ; www.wpfgrotterdam2022.com