Veroordelingen Coranahoester & spuger

Vandaag is een snelrechtzitting geweest van een 23 jarige man uit Noordwijkerhout die het afgelopen dinsdag op woensdagnacht nodig vond om 2 collega’s opzettelijk in het gezicht te hoesten. Daarbij roepende dat hij ‘Corona’ had.

Bedreiging met zwaar lichamelijk letsel werd bewezen verklaard. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 weken (na een eis van 5 weken van de Officier van Justitie) waarvan 2 voorwaardelijk. Daarnaast kregen beide collega’s een schadevergoeding toegewezen van € 350,= pp

Ook werd vandaag een vrouw van 49 uit Utrecht een gevangenisstraf opgelegd voor een soortgelijk incident. Aanstaande woensdag is er in ’s-Hertogenbosch nog een dergelijke strafzaak waarbij een man uit deze stad voor moet komen omdat hij vorige week op de sluitingsdag van de coffeeshops het nodig vond om in een rij wachtenden te gaan hoesten. En daarbij riep hij ook ‘Corona’ Toen hij aangesproken werd door een aanwezige wijkagent die hem aanhield voor het verstoren van de openbare orde verzette hij zich hevig.

De ANPV ​vindt het goed dat er paal en perk wordt gesteld aan deze onacceptabele gedragingen.  En belangrijk dat er snelrecht werd toegepast. De ANPV hoopt dat hiermee voorbeelden zijn  gesteld en dit soort exceptioneel gedrag niet meer voorkomt. Het is prima dat collega’s hier hard en consequent tegen optreden.

Zie onderstaande link voor het artikel.

https://nos.nl/artikel/2327759-celstraffen-voor-coronaspuger-en-coronahoester.html