Prinsjesdag en gevolgen voor zorgverzekering 2021

Gisteren tijdens Prinsjesdag zijn de maatregelen bekend geworden zoals het kabinet die wil nemen voor het jaar 2021. Eén van de onderwerpen daarbij is de zorgverzekering. Wat gaat er aangepast worden en waar moeten we rekening mee gaan houden ?

Deze informatie is oa te vinden via onderstaande link van de PZP (Politie Zorg Polis):

https://www.pzp.nl/zorgverzekering/prinsjesdag

Over de premieberekening voor zowel de basisverzekering alsmede de aanvullende verzekering(en) is op dit moment nog niets bekend. Het kabinet houdt rekening met een stijging van de zorgpremie voor de basisverzekering met € 5,= per maand per persoon. Het is echter aan de verschillende maatschappijen om hier een invulling aan te geven (het kan dus méér maar ook minder zijn dan geraamd door het kabinet) Ook wat betreft de aanvullende verzekeringen is het ‘eigen beleid’ van de verzekeringsmaatschappijen zowel qua premie alsmede de vergoedingen.

Kijk bij het verlengen van de huidige verzekering of bij het afsluiten van een nieuwe verzekering dan ook vooral goed naar de vergoedingen en laat je niet uitsluitend leiden door de te betalen premie. Stel jezelf de vragen: WAT wil ik voor vergoeding, WAT wil ik voor ondersteuning (helpdesk/snelle afhandeling/informatieverstrekking) en ben ik TEVREDEN over de huidige aanbieder ?