Politiebonden raadplegen achterban over acties rondom klassieker

De afgelopen maanden, weken, dagen hebben politiemensen heel veel voor hun kiezen gehad en ook vandaag ging het flink mis in Barneveld en Rotterdam. Politiemensen belanden in het ziekenhuis na te zijn belaagd met vuurwerk, flessen en andere materialen.

Nog steeds staan zij in de frontlinie terwijl het merendeel van de agenten nog niet is gevaccineerd. ook ontbreekt het nog steeds aan een cao-politie, omdat het (demissionair) kabinet geen pogingen doet om tot elkaar te komen en een cao te sluiten.

Daarbij opgeteld dat het werk de politiemensen aan de lippen staat, maakt dat de vier politievakbonden steeds meer signalen van hun achterban krijgen om maar gewoon eens te stoppen met steeds als kop van jut te dienen als het ontbrandt in de maatschappij. Zij zijn het meer dan zat dat hun harde en belangrijke werk niet op waarde geschat wordt en hun loyaliteit meer dan misbruikt wordt als het de bestuurders en overheid uitkomt.

Geen boter bij de vis, dan wordt het volgens hen tijd voor hardere acties.

Om die reden hebben de politievakbonden hun achterban zojuist geraadpleegd en de vraag voorgelegd:
Wij, de gezamenlijke vakbonden stellen voor en peilen jullie als achterban, om morgen het werk neer te leggen bij de klassieker Feyenoord-Ajax.

Er is dus een gerede kans dat de politievakbonden hun achterban oproepen om morgen (moederdag, zondag 9 mei 2021) tussen 13:00 uur en 15:00 uur het werk neer te leggen tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax in Rotterdam.