Nood? Bel: 06-53336074

Over de ANPV

De Algemene Nederlandse Politie Vereniging (ANPV) 

De ANPV is dé politievakbond voor elke collega bij de Nationale Politie. Wij zijn er altijd en overal voor je en dat 24/7. Wij zijn er voor iedereen die voor of bij de politie werkt. Een bond voor en door collega’s. Alle hoofdbestuursleden zijn collega’s uit de praktijk die het klappen van de zweep kennen. Ook de collega’s in de Individuele Belangen Behartiging (IBB) zijn werkzaam in het dagelijkse politiewerk of hebben dat hun hele leven gedaan. 

De ANPV is een landelijke politievakorganisatie en als enige echt geheel onafhankelijk. Wij kunnen opereren en posities in nemen, zonder in het keurslijf van een overkoepelend orgaan te zitten. Wij zijn als politievakbond op geen enkele wijze gebonden aan politieke- of levensbeschouwelijke stromingen of denkbeelden. Wij zijn er voor iedereen, voor elke collega. Wij hebben dan ook geen enkel ander belang dan het belang van jullie, onze collega’s. Want alles wat jou aangaat, dat gaat ons ook aan. Jouw belang = Ons belang. 

In totaal 50 collega’s behartigen in de Ondernemingsraden jouw belangen namens de ANPV. In 2021 zijn er weer nieuwe OR verkiezingen. Een mooie gelegenheid om je daarop te oriënteren en mogelijk kandidaat te zijn voor de ANPV. 

Wij zijn aangesloten bij het onafhankelijke Ambtenarencentrum (AC) en in Europees verband bij de Conseil Européen des Syndicat de Police (CESP).  Daarnaast zijn wij sinds 2020 lid van de Coalitie voor Veiligheid en samenwerkingsverband van vakbonden in Nederland in de veiligheidssector, zoals politie, defensie, brandweer & justitie. Ook werken wij samen in de Stichting Samenwerkende Nederlandse Politievakorganisaties (SSNP) samen met de ACP en Equipe. 

Al deze overkoepelende organen hebben een ondersteunde functie om te zorgen dat ons geluid zo breed mogelijk gehoord kan worden. Bij ons wordt het uiteindelijke beleid bepaald op en door de werkvloer en zo hoort dat ook !

 

Is jouw interesse in de ANPV gewekt en wil je meer informatie ? Neem dan contact op met: secretariaat@anpv.nl  of bel: 070-3155125

 

Lid worden? Kom er bij!​ Zelf leden aanbrengen? Spaar onze bonus!

 

 

Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: