Oproep: flexibiliteitsbonus tweedejaars aspiranten

Ben jij een tweedejaars aspirant en en ANPV-lid en vind je het onterecht dat jij in december geen flexibiliteitsbonus uitbetaald hebt gekregen? Mail ons dan zo snel mogelijk je NAW-gegevens samen met jouw loonstrook van december 2022, zodat wij op tijd namens jou een bezwaarschrift kunnen indienen tegen dat besluit van de werkgever. Meld je je voor aanstaande vrijdag 27 januari 12:00 uur, dan kunnen wij je juridische mogelijkheden veilig stellen.

KLIK HIER om je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) zo snel mogelijk door te geven. Stuur een kopie mee van je loonstrook van december 2022.

Lukt het niet om je voor 27 januari 12:00 uur te melden, doe het dan zo snel mogelijk daarna. De deadline van vrijdag 27 januari 12:00 uur is gekozen op basis van de eerst mogelijke datum dat de salarisstroken bekend gemaakt kunnen zijn door plaatsing in YouForce (16 december 2022). Vanaf die dag begint de wettelijke bezwaartermijn van (maximaal) zes weken te lopen.

Mocht jouw salarisstrook na 16 december 2022 in YouForce zijn geplaatst, dan kun je je
ook na vrijdag 12:00 uur dus nog melden. Het kan tot en met dinsdag 31 januari 12:00 uur als het salarisbesluit op woensdag 21 december 2022 in YouForce is geplaatst. Na 1 februari is het indienen van bezwaarschriften tegen salarisbesluiten uit december in de regel niet meer mogelijk.

Hoe zit het ook alweer?
In de politie-cao 2022-2024 is afgesproken dat collega’s in een uitvoerende functie tot en met schaal 9 in 2022, 2023 en 2024 een tegemoetkoming krijgen voor hun extra onregelmatige inzet in deze jaren van onderbezetting binnen het korps. Tweedejaars aspiranten vallen buiten deze afspraak. Velen vonden dat in december geen prettige verrassing en stuurden de bonden verontwaardigde reacties over deze ongelijkheid.

Individuele juridische acties
Voldoende reden voor de bonden om met de werkgever in gesprek te gaan over een aanvulling op de cao-afspraak. Mocht het onverhoopt niet lukken een bevredigende collectieve regeling af te spreken, dan kunnen de belangen van de gedupeerde aspiranten behartigd worden door het aanspannen van individuele juridische procedures.

Bezwaarschrift
De eerste stap op die weg is het indienen van een bezwaarschrift tegen de salarisstrook van december met de ontbrekende flexibiliteitsbonus. Dat moet volgens de wet gebeuren binnen zes weken na ontvangst van het omstreden besluit (= de salarisstrook).

Voor alle zekerheid gaan we ervan uit dat er vanaf 16 december salarisstroken bekend geworden kunnen zijn. In dat geval moeten bezwaarschriften dus uiterlijk op 27 januari 2023 worden ingediend. De uiterste bezwaardatum is zes weken na 21 december oftewel woensdag 1 februari.

Opties veilig stellen
Belangrijk: het indienen van een bezwaarschrift is de basis voor eventuele verdere toekomstige acties – bijvoorbeeld naar de rechter kunnen stappen. Daarom adviseren wij tweedejaars aspiranten deze mogelijkheden OP TIJD veilig te laten stellen door de bond: bij voorkeur op 27 januari (voor 12:00 uur) en uiterlijk op dinsdag 31 januari (voor 12:00 uur).

KLIK HIER om je NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) zo snel mogelijk door te geven. Stuur ook je loonstrook van december 2022 mee.