Modaliteiten 2021 – de spelregels

Beste collega’s,

Voor 1 oktober 2020 had iedere medewerker de mogelijkheid om zijn werktijdpatronen (modaliteiten) aan te vragen bij zijn of haar teamleiding.

De komende tijd wordt gebruikt om deze wensen in te passen zodat de teamleiding binnenkort een besluit neemt over wel of niet toekennen van de aangevraagde modaliteit.

Mocht de teamleiding in al zijn wijsheid besluiten om de aangevraagde modaliteit te weigeren dan kan dit alleen wanneer dit is voorgelegd aan de adviescommissie werktijden modaliteiten.

In de rechtspositie van politieambtenaren is namelijk de afspraak met de politie vakbonden vastgelegd dat elk besluit om een modaliteit niet of niet volledig toe te kennen ter toetsing moet worden voorgelegd aan de adviescommissie werktijdenmodaliteiten, bestaande uit deskundigen namens de werkgever en namens de bonden.

Deze toetsing wordt soms door de teamleiding overgeslagen terwijl hier duidelijke afspraken over zijn gemaakt. Een afwijzing van een modaliteit zonder toetsing bij de commissie is in feite niet rechtsgeldig.

Mocht je toch een afwijzing krijgen zonder dat de commissie zich over dat besluit heeft gebogen, meld je dan bij de afdeling Individuele Belangenbehartiging ibb@anpv.nl of bel 070-3155128.