anpv logo
Nu hulp nodig?
Bel het noodnummer:

06-53336074
(24/7 bereikbaar)

Meest gestelde vragen over de PZP-zorgverzekering

In aanvulling op ons eerdere artikel van 24-10-2023 waarin we vertelden dat we het beheer van de Politie Zorgpolis overnemen zijn er nog wat vragen binnen gekomen. Hieronder vindt je de meest gestelde met de antwoorden daarop.

 

Moet ik lid zijn van een politievakbond om een zorgverzekering bij PZP te kunnen afsluiten?
Nee, dit hoeft niet. Het lidmaatschap is niet verbonden aan de PZP-verzekering.

Wordt de premie momenteel van het netto of bruto salaris ingehouden?
De premie wordt van het netto salaris ingehouden. Daar zit momenteel geen belastingvoordeel op. Er verandert dus niets.

Ik ben niet meer in dienst omdat ik medisch afgekeurd ben. Kan ik dan blijven deelnemen aan de collectiviteit?
Ja, degene die vanuit een aanstelling bij een van de tot de Nederlandse politie behorende organisaties een uitkering ontvangt vanuit UWV en/of Loyalis (inactieven UWV -Loyalis) en reeds aangesloten is bij de Politie Zorgpolis kan blijven deelnemen aan de collectiviteit. Het moment van premiebetaling verandert niet.

Ik ben weduwe/weduwnaar. Kan ik dan blijven deelnemen aan de collectiviteit? Ja, als je weduwe/ weduwnaar bent van een overleden medewerker of een overleden gepensioneerde, die in dienst was van een van de tot de Nederlandse politie behorende organisaties en reeds aangesloten is bij de Politie Zorgpolis dan kun je verzekerd blijven bij PZP. Het moment van premiebetaling verandert niet.

Ik ben gepensioneerd, verandert het moment premiebetaling voor mij dan ook?
Nee, Als je een uitkering ontvangt via het ABP, dan wordt de volledige premie maandelijks ingehouden op je pensioen of uitkering. Ontvang je de uitkering niet via het ABP? Dan wordt de premie rechtstreeks bij je in rekening gebracht.

Waarom hebben de bonden gekozen voor CZ?
Een daartoe opgerichte projectgroep heeft breed onderzoek uitgevoerd onder verschillende verzekeraars en daar ook gesprekken mee gevoerd. Deze projectgroep stelde harde eisen. Zo moest de verzekeraar onder meer transparant zijn, gegevens veilig opslaan en het blauwe gevoel van PZP polis uitdragen. Ook het doorontwikkelen van producten voor de jongere doelgroep en het in staat zijn specifieke preventieprojecten uit te denken voor het politievak werden meegenomen in de uiteindelijke beslissing. CZ bleek aan alle eisen te voldoen. Daarnaast is de klanttevredenheid over de huidige PZP hoog, namelijk 8,4% en zal er zo min mogelijk voor politiemensen veranderen.