Nood? Bel: 06-53336074

Monuta

Monuta

 

 

Specialist in protocollaire en ceremoniële uitvaarten

Helaas overlijden er jaarlijks politieambtenaren tijdens actieve dienst of bijvoorbeeld door ziekte. Dit is een groot verlies voor de politie, maar ook voor de Nederlandse bevolking. Als een politieambtenaar overlijdt, kunnen de nabestaanden kiezen voor een uitvaart met korpseer. Een uitvaart met unieke elementen die het leven van de overledene als politieambtenaar weerspiegelen. Het Team Bijzondere Uitvaarten (TBU) van Monuta is dé specialist in protocollaire en ceremoniële uitvaarten.

Het Team Bijzondere Uitvaarten

Het TBU bestaat uit 15 teamleden die de expertise hebben om snel op te treden bij uitzonderlijke situaties. Zij zijn gescreend en getraind om deze uitvaarten te begeleiden. Het TBU werkt onder andere voor de overheid en defensie, maar is er ook voor slachtoffers van rampen of grote calamiteiten.

Protocollen en ceremonieel

Een belangrijke kracht van het TBU is de protocollaire kennis, bijvoorbeeld op het gebied van korpseer. Steeds meer politieambtenaren zijn bewust van de mogelijkheden van een uitvaart met korpseer. Politieambtenaren kunnen ook een beroep doen op de kennis van het team, als zij te maken krijgen met een uitvaart waarin meer speciale elementen voorkomen dan gebruikelijk. Daarnaast kan het voor organisaties handig zijn om protocollen op te stellen, zodat men weet wat er moet gebeuren als er iemand overlijdt. Het TBU helpt graag bij het opstellen van deze protocollen.

Vlaggenkist

Een onderdeel van een uitvaart met korpseer is de vlaggenkist. Dit is een eerbetoon aan de overleden politieambtenaar. In de vlaggenkist wordt de vlag bewaard die over de kist lag tijdens de uitvaartplechtigheid. Hierin kunnen ook eventuele onderscheidingen worden bewaard. De kist is gemaakt van notenhout en in de deksel is een bronzen penning geslagen met het politielogo. Op de bronzen plaat worden de persoonsgegevens gegraveerd.  

Meer informatie

Wilt u weten wat het TBU voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van de leden. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 055 - 527 42 77 of per mail tbu@monuta.nl. Meer informatie leest u op www.teambijzondereuitvaarten.nl

Monuta team

Team Bijzondere Uitvaarten.

 

 

 

 

Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: