Nood? Bel: 06-53336074

Pure M

Uitgeblust? Depressief? Angstig? Daar kies je toch niet bewust voor?

Daar zit je dan! Goed opgeleid. Op en top getraind. Vol idealen. Maar thuis, omdat je gevoel je plotseling in de steek laat. De straat, die tot voor kort jouw domein was, boezemt je ineens angst in. Waar jij anderen altijd moed in praatte, ervaar je nu depressieve gevoelens. En in ‘de sterke arm’ herken je jezelf al helemaal niet meer. Integendeel. Je voelt je moe, machteloos en onbegrepen.

Een helaas stijgend aantal politiefunctionarissen krijgt te maken met psychische en psychosomatische gezondheidsproblemen, niet in de laatste plaats vanwege de beroepsuitoefening. Dat emotioneel ingrijpende ervaringen in de politiepraktijk impact hebben op je functioneren en je gezondheid laat zich raden. In mijn praktijk voor neurocoaching kom ik dan ook steeds vaker politiefunctionarissen tegen.

Als voormalig collega weet ik als geen ander wat je dagelijks meemaakt. En ook al is het je werk; als mens raakt het je toch. Misschien niet altijd direct, maar onbewust altijd. En dat manifesteert zich soms pas jaren later in klachten die niet altijd bewust verklaarbaar zijn. Onbewust des te meer.

De invloed van het onderbewustzijn

Het onderbewuste deel van je hersenen koppelt namelijk je feitelijke waarnemingen – wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt – aan de gevoelens die je op datzelfde moment in je lichaam ervaart. Het slaat emoties op als codes. Stel je deze maar voor als kleuren. Hoe vager de kleur des te lichter de emotie. De prettige emoties worden als pastelkleuren opgeslagen en de negatieve als hele felle kleuren. De meest angstige emotie is dan knalrood.

Emotioneel ingrijpende gebeurtenissen

Als gebeurtenissen te heftig zijn, dan is de kleur van deze code zo fel rood dat er een kortsluiting in je hersenen ontstaat. De stoppen slaan als het ware door. Je onderbewustzijn heeft natuurlijk geen stoppen, maar wat er wel gebeurt is dat het proces van (zintuiglijke) gegevens verwerken anders verloopt dan normaal. Het vervelende daarbij is dat je die heftige gebeurtenis, of een deel daarvan, later niet meer spontaan kunt herinneren. Terwijl het wel in je onderbewustzijn ligt opgeslagen. En daar zit de crux. Ineens kan deze ‘stoorzender’ door nieuwe binnenkomende prikkels opspelen en een onaangenaam gevoel veroorzaken in je lichaam, zonder dat je dan bewust weet waar dit vandaan komt. Sterker nog; ze passen totaal niet bij datgene wat je op dat moment meemaakt. Als dit regelmatig voorkomt én langdurig aanhoudt, kunnen ze allerlei gezondheidsklachten veroorzaken zoals verminderde energie, burn-out en (posttraumatische) stress.

Bewuste acties werken soms onvoldoende

Bij klachten zoals hierboven genoemd ligt de gang naar de reguliere gezondheidszorg voor de hand. Terecht, want we willen allemaal van onze kwalen af. Wat ik echter vaak terug krijg van mijn cliënten is dat medicijnen, het volgen van trainingen, ademhaling-technieken en zelfs gesprekken bij een psycholoog die onaangename reacties niet altijd wegnemen. Ondanks al die bewuste inspanningen valt een aantal mensen terug in het oude klachtenpatroon. Juist die mensen zijn gebaat bij een aanpak waarbij niet op de kwalen zelf maar op de onbewuste oorzaken, die ‘stoorzenders’ wordt ingezoomd.

Snelle en effectieve aanpak

De sleutel naar herstel van energie, motivatie en gevoelens van zelfverzekerdheid ligt in de werking van onderbewuste breinprocessen.

Sinds 2007 coach ik op basis van Progressive Mental Alignment (PMA) mensen die open staan voor de kracht van het onderbewustzijn. Daarmee leren ik mensen niets aan, maar help ze met het wegnemen van die sterke maar o zo vervelende stoorzenders. Wanneer we daar in slagen staat niets een onbekommerd leven in de weg. Je moet er alleen wel bewust voor kiezen.

Ruurlo,

Jaap Mackaay MBA

 

Tarief 

Particulier tarief is €75,- per uur (excl. BTW) / Ledenvoordeel ANPV: 25% korting! (excl. BTW)

Afspraken

Afspraken duren standaard 2 uur en vinden in principe plaats in de praktijk in Ruurlo.

I-coaching

I-coaching (coaching via skype) is een uitermate efficiënte variant, waar steeds meer cliënten gebruik van maken. 

De client kan hierdoor vanuit z’n eigen omgeving op afstand worden begeleid en beperkt hierdoor veel reistijd.

Coaching op lokatie

Coaching op een door de client gekozen lokatie is vanzelfsprekend een optie, maar dan zullen reisuren en reiskosten ook in rekening worden gebracht!

Vormen van coaching

Uiteraard is de combi van deze vormen van coaching gedurende het coachingstraject mogelijk!

Duur van het coachingstraject

Een inschatting maken van het aantal sessies is niet mogelijk. Dat is volledig afhankelijk van de persoon.

En heel belangrijk…de klant bepaalt altijd het aantal sessies en wanneer hij/zij die wil doen. 

Hierdoor heeft de klant het coachingstraject (duur/kosten) volledig zelf in de hand. 

Cachingsarrangementen

Ondanks bovenstaand leidend principe is er – ontstaan vanuit de gezinsbegeleiding – bij veel klanten de behoefte naar arrangementen (met gereduceerd tarief en gespreide betaling). 

Informatie hierover wordt op aanvraag verstrekt.

Wachtlijst

Er is geen wachtlijst.

 

Meer informatie over Pure M en de baanbrekende vooruitstrevende aanpak:

 

 

 

 

 

Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: