Nood? Bel: 06-53336074

Stichting Surfivor: Surftherapie voor hulpverleners met PTSS

"Surftherapie heeft me laten genieten van een leeg hoofd" – Marco

 

Ben je een veteraan, heb je een politieachtergrond of juist één vanuit de brandweer, (ambulance) zorg of andere hulpverlening?

Vecht je al langere tijd tegen PTSS? Stichting Surfivor is er voor iedere (geüniformeerde) hulpverlener en wij willen je graag helpen.

Surfivor is er voor mensen die in actie komen in situaties waar burgers hard voor weglopen. Dezelfde mensen die moeite hebben om zelf hulp te vragen als het echt niet meer gaat en/of PTSS je leven overneemt. Surfivor biedt bijzondere zorg op basis van erkende therapievormen, o.l.v. erkende therapeuten en gecertificeerde instructeurs. Surfivor is gericht op het loslaten van stress en angst, omgaan met prikkels en vermoeidheid, het implementeren van eigen waardes in het dagelijks leven en het versterken van sociale interactie in de maatschappij.

Het verhaal van Ben (de man achter Surfivor)

Al jarenlang strijd ik tegen PTSS, opgelopen bij de politie. Nog dagelijks heb ik last van de gevolgen van deze beroeps gerelateerde ziekte. De reguliere hulpverlening kent lange wachtlijsten, tot soms wel zes maanden, op noodzakelijke hulp. Daar wachten niet mijn sterkste punt is, ging ik op zoek naar mogelijke andere oplossingen of behandelingen. Ik werd uitgedaagd om weer te gaan surfen en werd op sleeptouw genomen door de instructeurs van Surfschool Texel. In diezelfde periode kwam ik in aanraking met de Amerikaanse organisaties Operation Surf en Jimmy Miller Memorial Foundation, die surftherapie inzetten voor veteranen en kinderen met beperkingen. Vanaf dat moment wist ik dat ik deze vorm van therapie en mijn positieve ervaring wil delen met lotgenoten.

“Bij Surfivor ontmoette ik gelijkgestemden, mensen die mij begrijpen” - Chiel

Surftherapie

Surftherapie kan de PTSS-klachten afremmen en verminderen, kan depressies minder heftig maken en kan het zelfvertrouwen een enorme boost geven. Surftherapie, ook wel Ocean Therapy genoemd en onder andere vastgelegd in de International Surf Therapy Organization, is niets nieuws. Surftherapie combineert de therapeutische elementen van de oceaan met het avontuur en de uitdaging van het surfen. Het is een bewezen vorm van therapie in een natuurlijke omgeving, gekoppeld aan een uitdagend fysieke bezigheid. Na een sessie surfen is de geest lange tijd tot rust gekomen en slaapt men vaak zonder nachtmerries en paniekaanvallen. Op Netflix is hier de indrukwekkende documentaire “Resurface” over te zien.

Aanmelden en/of doorgeven

Spreekt dit je aan, of kun je misschien iemand helpen door haar/hem in contact te brengen met Surfivor? Meld je aan via de website www.surfivor.nl/inschrijving of stuur voor meer informatie een mail naar info@surfivor.nl. Onze programma’s gaan van start in mei 2021 in Julianadorp (Noord-Holland), Ter Heijde (Zuid-Holland) en Domburg (Zeeland). Onze programma’s duren 6 weken en deelname is gratis.

Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: