Nood? Bel: 06-53336074

Individuele belangenbehartiging (IBB)

Voor je het weet heb je er mee te maken: een disciplinair of strafrechtelijk onderzoek. Of wat dacht je van problemen met je leidinggevende. Dit hoeft niet meteen verkeerd af te lopen, maar het is en blijft onprettig. Daarom is het goed dat je terug kunt vallen op iemand met verstand van zaken en ervaring, die je met raad en daad bij kan staan. Die weet wat er aan de hand is en je helpt bij het nemen van de juiste stappen. Dat scheelt nogal wat slapeloze nachten. De ANPV is er wanneer je ons nodig hebt; 24 uur per dag en zeven dagen per week staan we voor je klaar.

 

Zakelijk individuele rechtsbijstand nodig?

Wanneer je informatie, advies of rechtsbijstand nodig hebt van de ANPV, kan je contact opnemen met onze afdeling Individuele Belangenbehartiging. Deze is tussen 09:00 uur en 16:00 uur bereikbaar op 070-3155128. Mailen kan natuurlijk ook via ibb@anpv.nl

Bij dringende gevallen, ook buiten kantoortijd is de ANPV bereikbaar via het piketnummer 06-53336074. Dit nummer kan je 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bellen! Ondanks dat we er naar streven om je direct te woord te staan, kan het gebeuren dat dit niet lukt. Laat dan een bericht achter op de voicemail en je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld. 

Hoe werkt het

Nadat je contact hebt gehad met één onze medewerkers zal deze, indien noodzakelijk, je vraag of verzoek om bijstand voorleggen aan de coördinator van de afdeling. Deze controleert je lidmaatschap en zal beslissen welke actie verder ondernomen moet worden. Zo kan je vraag naar een andere jurist of belangenbehartiger doorgestuurd worden voor verdere afhandeling, maar er kan ook besloten worden om je uit te nodigen voor een gesprek op het kantoor van de ANPV. Bij een verzoek om bijstand bekijkt de coördinator of er mogelijkheden zijn om over te gaan tot bemiddeling, bezwaar of beroep, dan wel een combinatie hiervan. Dit wordt uiteraard met je besproken, waarna er een overdracht plaatsvindt naar een daartoe opgeleid en gecertificeerd belangenbehartiger.

Wat maakt de belangenbehartiging van de ANPV nu zo bijzonder?

De ANPV is een bond voor en door collega’s; dat maakt dat wij dicht bij de werkvloer staan en weten wat er speelt. Dat is ook terug te zien binnen de afdeling Persoonlijke Belangenbehartiging. Van coördinator tot belangenbehartiger; allen zijn werkzaam of werkzaam geweest binnen de politieorganisatie of hebben er anderszins een nauwe verbondenheid mee. Daardoor begrijpen wij jou als geen ander en kijken we ook naar de mens achter het uniform.

Eerlijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden namelijk dat je als lid recht hebt op een eerlijk antwoord en dat zullen wij je dan ook altijd geven. Bij ons dan ook geen mooie woorden en loze beloftes, maar een open en eerlijk antwoord, gegeven door mensen met kennis van zaken.

Doordat wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar zijn, is het ook mogelijk om bij spoedeisende situaties acute ondersteuning te geven. Wanneer je bijvoorbeeld betrokken bent geraakt bij een schietincident kan je direct contact met ons opnemen. Dan kan één van de medewerkers van de ANPV naar je toe komen om je ondersteuning te bieden. De ANPV staat in geval van nood letterlijk dag en nacht voor je klaar. Dit maakt de ANPV zo uniek!

Rechtsbijstand is niet altijd mogelijk

Het kan voorkomen dat de (juridische) ruimte om bijstand te verlenen niet aanwezig is; dat kan zich voordoen indien de werkgever conform de wet- en regelgeving gehandeld heeft of middels jurisprudentie vast is komen te staan dat de werkgever zo mocht handelen. Het kan ook zijn dat je als lid niet gebaat bent bij een hele juridische strijd of dat een (juridisch) probleem al zover gevorderd is, dat er niet of nauwelijks nog mogelijkheden meer aanwezig zijn. Elke casus wordt gewikt en gewogen en met jou besproken. Vroegtijdige advisering kan een hoop ellende voor jou voorkomen.

Rechtsbijstand is uitsluitend mogelijk voor leden

Mocht je nog geen lid zijn van de ANPV, maar wel al een (juridisch) probleem hebben, dan is het helaas niet mogelijk om als ANPV dat probleem in behandeling te nemen wanneer je lid van ons wordt. Hetzelfde geldt voor (juridische) problemen die bij het aangaan van het lidmaatschap al redelijkerwijs te voorzien zijn. Wanneer je na drie maanden na het aangaan van het lidmaatschap een (juridisch) probleem krijgt, nemen we die natuurlijk wel in behandeling .

Geen rechtsbijstand in privé aangelegenheden

De ANPV verleent geen rechtsbijstand in privéaangelegenheden. De ANPV verleent uitsluitend bijstand in geschillen tussen jou, als lid, en de politie als werkgever. 
Voor rechtsbijstand in privéaangelegenheden raden we je aan om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dit kan voordelig via EAC.
Heb je geen verzekering afgesloten en nu een probleem? Kijk dan op de site van de consumentenbond voor mogelijke opties.
Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: