Nood? Bel: 06-53336074

Themadag politiebond ANPV

Programma themadag politiebond ANPV

De burgeroorlog in Syrië heeft veel slachtoffers gekost. Het land is totaal vernield. Zoveel strijdende partijen en zoveel slachtoffers. De oorlog spreidt zich langzamerhand als een olievlek uit naar andere landen. De bevolking van Syrië gaat massaal op de vlucht. Het is kiezen tussen leven of dood. Het is een oorlog waar alles is veroorloofd. Geen wet, regel of waarde staat in de weg. Zoveel slachtoffers, zoveel schendingen van de mensenrechten en zoveel humanitaire rampen. Elke poging tot vrede is gedoemd tot mislukken. Het is, of vluchten met alle risico’s van dien, of daar blijven met alle risico’s van dien.

De wereld staat machteloos tegenover de oorlog en de toestroom van vluchtelingen.

Ruim 6 jaar oorlog, veel vluchtelingen, harteloze mensensmokkelaars, baldadige acties, terreurgevaar en algehele integratieproblematiek hebben ook de Nederlandse samenleving op de proef gesteld. Wat betekenen de nieuwkomers voor de Nederlandse identiteit, cultuur, normen en waarden. Hoe gaan de bevolking en de media hiermee om? Splitsing in de samenleving dreigt. Wie heeft hier baat bij?

Wij hebben deze vragen (en nog meer) gesteld aan onze ex collega Ziad Amro.

Ziad is afkomstig uit Syrië en woont in Nederland vanaf 1982. Van 1985 tot april 2017 was hij werkzaam bij de Nationale Politie o.a. als chef Informatie en later als programmamanager Informatievoorzieningen. Hij heeft rechten gestudeerd aan de universiteit te Damascus, Engineering op het ITC (International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation) en Programmamanagement Informatievoorzieningen aan de Universiteit te Amsterdam.

Ziad speelt in op de actualiteit en zal nader ingaan op het conflict in Syrië, de belangen van de strijdende partijen, de redenen waarom mensen nu vluchten.

Hij is een groot voorstander om met alle betrokkenen de krachten te bundelen. Wederzijds inzicht en begrip over bijvoorbeeld verschillende geloven en culturen kunnen een bijdrage leveren aan het samen optrekken.

Hans Schoones Afgelopen mei was ik in de gelegenheid om een meerdaags seminar bij te wonen met als thema:

‘EUROPA in crisis – Uitdagingen in de vluchtelingencrisis’

Eén van de sprekers was onze ex-collega ZIAD AMRO die een aangrijpende en emotionele bijdrage over zijn voormalige vaderland leverde aan dit seminar. Als Hoofdbestuur hebben wij dan ook besloten om dit onderwerp in een ANPV themadag te gieten.

Ik raad iedereen deze bijeenkomst dan ook aan en ik hoop dat we het maximale aantal deelnemers (50) hiervoor kunnen inspireren!

Aan de hand van een doeltreffende en boeiende presentatie zal Ziad bovengenoemde onderwerpen uitgebreid aan de orde stellen en waar mogelijk oplossingen aandragen. Het doel van Ziad is: de heersende misverstanden over de Islam en de vluchtelingen rechtzetten want:

Onbekend maakt onbemind

Een zeer interessant verhaal dat helemaal past binnen de ANPV-gedachte. Alle ANPV-leden zijn van harte welkom op deze bijzondere themadag u kunt deze bijwonen mits u zich aanmeld, er is ruimte voor 50 deelnemers. Met vriendelijke groeten, Het bestuur Politiebond ANPV

Programma Themadag Politiebond ANPV woensdag 4 oktober 2017

Van Der Valk Apeldoorn | Van Golsteinlaan 20 | 7339 GT | Ugchelen

PROGRAMMA

09.30- 10.00 uur ontvangst

10.00- 12.00 uur Deel 1 van de presentatie

12.00-13.00 uur LUNCH

13.00- 15.00 uur Deel 2 van de presentatie

15.00- 15.30 uur Naborrel

Let op! Voor deze themadag zijn maar 50 plaatsen beschikbaar!

Aanmelding voor deze themadag is vereist, u kunt dit doen door een e-mail te sturen met uw naam, e-mail en telefoonnummer door te geven aan secretariaat@anpv.nl __________________________________________________________________________________

HUISHOUDELIJKE ZAKEN:

Reiskosten worden vergoed conform de reisregeling ANPV en de lunch en borrel worden u aangeboden door de ANPV. Verlof van korte duur conform art 35 BARP kan hiervoor verleend worden. Deelnemers krijgen ongeveer één week van tevoren een schriftelijke bevestiging van inschrijving.

Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: