Nood? Bel: 06-53336074

Samenloop

Samen lopen of samen hopen?

 

En daar stonden we dan samen bij de opening van de Samenloop voor Hoop met 22 collega’s uit Best / Oirschot.

Vreemd is het om het leven te vieren wetende dat aan deze verschrikkelijke ziekte als kanker zoveel mensen lijden en/of sterven. Hoe vreemd zit het leven soms in elkaar.

Rationeel is dit wel te bevatten, zeker voor de meeste politiemensen maar emotioneel soms toch ook moeilijk te plaatsen.

We hebben voor dit weekend van 10/11 juni een paar acties gehouden door volwassene en kinderen op diverse politiemotoren te laten zitten zodat men voor een zelfgemaakte foto 1 euro kon doneren voor het KWF. En uiteraard in de kou soep en warme chocomel verkocht. Daar hebben we geld mee ingezameld voor het KWF.

En toen begonnen we met 45 teams aan de Samenloop. Collega’s hebben in uniform gelopen en er zijn veel kilometers afgelegd in deze loop van 24 uur aan één stuk. Tot de max zo ongeveer 30 uur wakker aan één stuk en 35 km gelopen.

De bevolking in Best heeft erg enthousiast gereageerd op de deelname van de politie binnen de eigen bevolking. Nadien zijn er zelf nog dank betuigingen binnengekomen op het buro.

Moet wel zeggen dat het ff wennen was in deze tijd dat mensen blij waren ons te zien en een duim opstaken in plaats van de bekende middelvinger die we al te vaak zien.

De ANPV heeft ons hierbij ondersteund met een geldbedrag aan sponsoring voor het KWF en het aankleden van onze politiekraam. We hebben zelf nog armpje gedrukt met de burgervader van Best voor 1 euro. Men kon dit doen tegen “de sterke arm der wet” voor 1 euro. Beginnen met ik is niet netjes maar… IK ben erg trots op alle collegae die hieraan deelgenomen hebben en een bijdrage hebben geleverd om dit een onvergetelijk weekend te maken. De voorlopige totale opbrengst aan het einde van het weekend was € 115.250,-

Fijn op iets goeds te doen voor mensen die het zo zwaar hebben. Want kanker kan je na een uurtje of 10 ook niet uitzetten als je er genoeg van hebt. Het was de blaren dubbel en dwars waard!

 

Hans Giroldi

Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: