Nood? Bel: 06-53336074

ANPV Studentenloket

Studenten nemen binnen de ANPV een speciale en herkenbare plaats in.

In deze onzekere Coronatijden is het nog steeds niet mogelijk om studenten op de politieacademie te informeren over de pluspunten van het lid zijn van een politievakbond. Alle wervingsmomenten zijn tot op heden voor onbepaalde tijd stop gezet.

Studenten kunnen echt zoals altijd ook nu, of beter gezegd juist nu, bij de ANPV terecht voor alle problemen, zorgen en specifieke (advies) vragen tijdens de gehele opleiding.

Te denken valt aan:

-    Vragen over de loopbaanpaden

-    Problemen met de uniformkleding en uitrusting

-    Vragen over het veranderen van de afspraken gedurende de opleiding

-     Problemen met Professioneel Fit

-     Niet eens met je salaris

-     Te veel lesuitval

-     Vakantie wordt geweigerd

-     Ouderschaps- en zwangerschapsverlof

-     Weigeren van andere verlofmogelijkheden

-     Onvoldoende lessen – instructie gehad

-     Geen of onvoldoende begeleiding/coaching gekregen tijdens de opleiding. De indruk krijgen er alleen voor te staan en niet serieus genomen te worden

-     Het niet juist beoordelen van toetsen

-     Aanpassen studiemateriaal zonder dat dit bekend was

-     Wet Poortwachter

 

Voor contact met het Studentenloket kun je mailen met: studenten@anpv.nl

Graag in je mail, een telefoonnummer vermelden, waaronder je te bereiken bent.

Bellen kan natuurlijk ook. 070-3155128.

 

Ook dit jaar zijn wij weer op academietour met het ANPV wervingsteam

Kom langs onze gave stand en sluit je ook aan als lid bij DE bond Voor & Door Politieagenten. Schrijf je in als lid of maak ik iemand lid en ontvang een gaaf welkomstcadeau.

Langskomen voor een gezellig praatje of (juridisch) advies is uiteraard ook mogelijk. De politiebond ANPV zal aanwezig zijn tijdens de wervingsdagen op de politieacademie. Klik hier voor de wervingsdata.

 

De ANPV krijgt heel veel berichten van verontrustende aspirant-agenten. Politiestudenten klagen massaal bij het ANPV studentenloket, over het onderdeel 'Woord' binnen het examenonderdeel Taalperfect van hun politieopleiding.

Taalperfect is in het leven geroepen om de kwaliteit van de processen-verbaal te verbeteren. Iets waar de ANPV zeker voorstander van is. Want een kwalitatief hoogstaand proces-verbaal is cruciaal voor het Openbaar Ministerie alsmede binnen de opsporing van Politie. Politiestudenten krijgen, na een zogenaamde ‘0-meting’ een toets waarin 35 woorden worden voorgelegd, waar ze de betekenis van moeten weten. Dit in de vorm van ‘multiple choice’ 82% hiervan moet goed zijn voor een positief resultaat. Indien men dit resultaat niet weet te behalen zijn er gedurende de gehele opleiding nog 2 herkansingen.

Examenonderdeel Taalperfect moet in Tertiel 8 dus ná 2,5 jaar opleiding, door politiestudenten met goed gevolg afgesloten zijn. Indien men dit examenonderdeel niet weet te behalen heeft men te weinig studiepunten en krijgt men dus geen diploma met als eindresultaat: ontslag. Meer lezen......

 

Lees hier de nieuwsbrief van 5 april 2019 met o.a. "Problemen met Politieacademie"

Lees hier de nieuwsbrief van 17 mei 2019 met o.a. "Prof Fit aangepast"

Lees hier de nieuwsbrief van 13 december 2019 met o.a. "Studentenstatuut gewijzigd"

Lees hier de nieuwsbrief van 20 december 2019 met o.a. "Veilige werkplek Academie"

 

Einde van de pagina - Terug naar boven

De ANPV is lid van: