Nood? Bel: 06-53336074

ANPV Studentenloket

Downloads

Studenten nemen binnen de ANPV een speciale en herkenbare plaats in.

Studenten kunnen bij de ANPV terecht voor hun problemen, zorgen en specifieke (advies) vragen tijdens de opleiding.

Te denken valt aan:

-     Problemen met Professioneel Fit

-     Niet eens met je salaris

-     Te veel lesuitval

-     Vakantie wordt geweigerd

-     Ouderschaps- en zwangerschapsverlof

-     Onvoldoende lessen – instructie gehad

-     Geen of onvoldoende begeleiding/coaching gekregen tijdens de opleiding. De indruk krijgen er alleen voor te staan en niet serieus genomen te worden

-     Het niet juist beoordelen van toetsen

-     Aanpassen studiemateriaal zonder dat dit bekend was

-     Wet Poortwachter

Voor contact met het Studentenloket kun je mailen met studenten@anpv.nl

Graag in je mail, een telefoonnummer vermelden, waaronder je te bereiken bent.

 

Ook dit jaar zijn wij weer op academietour met het ANPV wervingsteam.

Kom langs onze gave stand en sluit je ook aan als lid bij DE bond van collega’s voor collega’s. Schrijf je in als lid of maak ik iemand lid en ontvang een gaaf welkomstcadeau.

Langskomen voor een gezellig praatje of (juridisch) advies is uiteraard ook mogelijk.

De politiebond ANPV zal aanwezig zijn tijdens de wervingsdagen op de politieacademie. Klik hier voor de wervingsdata.

Examenopdracht leidt tot arrestatie gezochte verdachte

Een examenopdracht van studenten van de Politieacademie heeft in Rotterdam geleid tot de arrestatie van een verdachte die een gevangenisstraf van acht jaar boven het hoofd hangt in Albanië. De agenten in spe hadden voor hun opdracht op het Willemsplein een controle georganiseerd met de Belastingdienst

Behalve de gevangene leverde de actie nog meer op: 57.000 euro aan openstaande schulden, tien bekeuringen, twee messen en een vuurwapen. Bij de controle werden ook 13 auto's in beslag genomen. De Rotterdamse politie laat via de berichtensite Twitter weten dat de studenten geslaagd zijn voor hun examen.

Waarvoor de aangehouden man zich moet verantwoorden in het Balkanland, is niet bekendgemaakt. 

Februari 2019

Felicitaties namens de ANPV.

                                                                                                                                                       

 

De ANPV krijgt heel veel berichten van verontrustende aspirant-agenten. Politiestudenten klagen massaal bij het ANPV studentenloket, over het onderdeel 'Woord' binnen het examenonderdeel Taalperfect van hun politieopleiding.

Taalperfect is in het leven geroepen om de kwaliteit van de processen-verbaal te verbeteren. Iets waar de ANPV zeker voorstander van is. Want een kwalitatief hoogstaand proces-verbaal is cruciaal voor het Openbaar Ministerie alsmede binnen de opsporing van Politie.

Politiestudenten krijgen, na een zogenaamde ‘0-meting’ een toets waarin 35 woorden worden voorgelegd, waar ze de betekenis van moeten weten. Dit in de vorm van ‘multiple choice’ 82% hiervan moet goed zijn voor een positief resultaat. Indien men dit resultaat niet weet te behalen zijn er gedurende de gehele opleiding nog 2 herkansingen.

Examenonderdeel Taalperfect moet in Tertiel 8 dus ná 2,5 jaar opleiding, door politiestudenten met goed gevolg afgesloten zijn. Indien men dit examenonderdeel niet weet te behalen heeft men te weinig studiepunten en krijgt men dus geen diploma met als eindresultaat: ontslag.

Meer lezen......

 

Akkoord aanspraak zittend personeel op seniorfunctie!

In de CAO 2018-2020 is afgesproken dat toekomstige politiemedewerkers met een MBO 4 diploma maximaal 10 jaar na afronding van hun opleiding, op een seniorfunctie geplaatst worden. Mits ze op tijd aan bepaalde mobiliteitseisen voldoen.

Vandaag hebben de politiebonden en de werkgever een akkoord bereikt over een overgangsbeleid voor "zittende personeel". Dat door deze CAO-afspraak onder voorwaarden ook aanspraak krijgt op een seniorfunctie. 

 

 

De ANPV en de andere bonden hanteren bij de uitwerking een belangrijk uitgangspunt: Het 'inhalen' van zittende medewerkers door collega's, die vanaf 2021 instromen moet zoveel mogelijk worden vermeden. 

Tot op het laatste moment heeft de ANPV samen met de andere bonden, intensief overlegd en onderhandeld om tot een voor beide partijen acceptabel overgangsbeleid te komen. We willen alle ANPV leden zo goed en volledig mogelijk informeren over de gemaakte afspraken. We zullen jullie daarom in twee delen informeren omtrent het overgangsbeleid. Komende week volgt uitleg over de gemaakte afspraken op hoofdlijnen, in de weken hierna gaan we in op de details. 

Hou onze website of social media in de gaten voor het laatste nieuws!.Abonneer je gratis op de ANPV nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

24/7 BEREIKBAAR 

Betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (screening)

Iedereen die bij de politie wil werken moet van onbesproken gedrag zijn. Om dit te onderzoeken onderga je een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (ook wel bgo genoemd). Hoe uitgebreid een bgo is, hangt af van de hoogte van het risico en de vertrouwelijkheid van de omgeving waarin je komt te werken. Het onderzoek duurt tot ongeveer zes weken.

Natrekken informatiebronnen 

Ben je eerder met politie en justitie in aanraking gekomen en op welke manier? Dit wordt in de politiesystemen nagetrokken. Ook worden je gegevens opgevraagd bij het Bureau Krediet Registratie en wordt bijvoorbeeld op je social media gekeken.

Familieleden 

In hoeverre misdragingen van familieleden van invloed zijn op jou als sollicitant, is lastig te zeggen. Bij ongeregeldheden binnen je familie wordt bijvoorbeeld gekeken naar het soort delict, de relatie tussen jou en het familielid en wat jullie woonplaatsen zijn. Het zal duidelijk zijn dat echt criminele familieleden het beeld van jou niet positief beïnvloeden. Per persoon wordt bekeken hoe de situatie is.

Voor de rechter geweest? 

Een veroordeling door de rechter kan een bezwaar zijn, een bekeuring niet. Wanneer je in een proeftijd zit of als er nog geen vonnis uitgesproken is in een zaak, word je niet aangesteld bij de politie. Aspecten waar bij een veroordeling naar gekeken wordt zijn: hoe lang is het geleden? Was het een jeugdzonde? Hoe zwaar was de veroordeling? Was het eenmalig of een reeks van gebeurtenissen?

Advies  

Als alles in orde is ontvang je een positief advies. Het bgo mag wettelijk pas aan het einde van het selectietraject gedaan worden. Heb je twijfels dan raden we je aan deze al aan het begin van het selectietraject ter sprake te brengen, om teleurstelling bij de laatste selectiestap te voorkomen.

 

 

 

Einde van de pagina - Terug naar boven