Digitale ledenpeiling cao-inzet politiebonden

De politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB hebben een gezamenlijke inzet geschreven voor de komende onderhandelingen over een nieuwe politie-cao. Zoals altijd vragen we ook dit keer onze leden om input op dat gebied.

Hoe beoordeel jij de mix van zorgen, wensen en voorstellen die we namens de achterban op de onderhandelingstafel willen leggen? Laat het weten via onze digitale ledenpeiling. Dat kan tot aanstaande dinsdag 12:00 uur.

Alle leden van de ANPV ontvangen vandaag (vrijdag 21 januari) via de mail een persoonlijke stemlink.

Na een historisch lange formatie heeft Nederland sinds 10 januari een nieuw kabinet, inclusief mevrouw Dilan Yeşilgöz als de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid. Dat betekent ook dat eindelijk serieus werk kan worden gemaakt van de onderhandelingen over een politie-cao voor het jaar 2022.

De bonden hebben daarvoor een gezamenlijke inzet samengesteld. In dit document wordt uiteengezet welke verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden van het politiepersoneel volgens de bonden dringend noodzakelijk zijn. Uitgangspunt daarbij was het formuleren van nagestreefde doelen en niet zozeer van concrete eisen of voorstellen.

Aanstaande dinsdag 25 januari, na sluiting, wordt de inzet na consultatie van de Raad van voorzitters definitief vastgesteld. Tot die tijd kunnen alle ANPV-leden hun mening over de concept-inzetbrief kenbaar maken. Het bestuur roept u op dat vooral te doen. Via de digitale peiling is het een fluitje van een cent! De uitkomst van de ledenpeiling zal door het hoofdbestuur worden meegewogen in zijn beoordeling van de inzetbrief.

——————–

Hier lees je de concept-inzet van de gezamenlijke bonden.