Het is zover, de lokale verkiezingen voor de ondernemingsraad in de eenheden is 1 november van start gegaan. Je kan je stem uitbrengen op de kandidaat van jouw keuze. Het is de lokale ANPV-afdelingen gelukt om in bijna alle eenheden een kandidatenlijst op te stellen die er mogen zijn en waar we trots op kunnen zijn.

Waarom stemmen?
De medezeggenschap praat en beslist mee over het beleid in jouw eenheid. De leden van de ondernemingsraad doen dit namens hun collega’s. Dus ook namens jou!

Het daarom belangrijk dat je tijdens deze verkiezingen je stem uitbrengt op de kandidaat van jouw voorkeur zodat hij of zij kan opkomen voor jouw belangen. Door op een kandidaat van onze vakbond ANPV te stemmen ben ervan verzekerd dat jouw belangen zo goed mogelijk worden behartigd.

De lokale ANPV OR leden worden met raad en daad ondersteund door de landelijke organisatie. Zo worden er trainingsdagen georganiseerd en is het hoofdbestuur direct benaderbaar voor de OR leden. Door de korte lijnen kunnen eenheid overstijgende uitdagingen op de overlegtafel met de minister en of de korpsleiding belanden.

Het is de lokale ANPV-afdelingen gelukt om in nagenoeg alle eenheden kandidaten te hebben. De Amsterdamse ANPV afdeling heeft met 30 kandidaten de meeste kandidaten op de lijst staan. Een echt ANPV-bolwerk dus.

Gevolgd door de Rotterdamse ANPV afdeling en de Haagse ANPV afdeling. Trots kunnen we ook zijn op de afdelingen Noord-Nederland, Oost-Brabant, Landelijk eenheid en Zeeland – West-Brabant want ook daar zijn er ANPV kandidaten die jou willen vertegenwoordigen in de ondernemingsraad.

In de eenheid Limburg is ervoor gekozen om geen verkiezingen te houden en daar zal de ANPV met 2 man in de ondernemingsraad vertegenwoordigd zijn.

Onze oproep is “ Stap naar voren en stem vakbond ANPV” op de kandidaat van jouw keuze er is altijd wel iemand die je kent op de werkvloer en kandidaat voor de ANPV is. Stem dan op hem of haar.

Hieronder de poster met kandidaten per eenheid. Hier missen we Midden-Nederland. In Noord-Holland, Oost-Nederland en het  Politiedienstencentrum doet de ANPV niet mee.

Je kan stemmen tot maandag 15 november 12:00 uur.