Altijd kalm en paraat bij vermissingen

Alweer enige tijd geleden was Nederland in de ban van de plotseling verdwijning van Sanne en Hebe. Politie en andere organisaties waren koortsachtig naar hen op zoek.

Een van die organisaties was de Stichting Veteranen Search Team.  Het Veteranen Search Team is een team van veteranen en overige geüniformeerden. Hun achtergrond en ervaring maakt dat zij over een onuitputtelijk doorzettingsvermogen beschikken. Zij zijn getraind om doelen te halen en missies te voltooien. Zij vechten geheel belangeloos voor zekerheid omdat zij vinden dat familieleden het recht hebben op antwoord. Hierdoor zijn zij van grote toegevoegde waarde voor de politie bij een urgente vermissing.

Binnen de Stichting Veteranen Search Team zijn zo’n 2000 getrainde vrijwilligers beschikbaar. De stichting kan alleen ingezet worden door de politie en zij zijn 24/7 inzetbaar. Het team onderhoudt geen contact met familie dat is voor de politie.  Op dit moment wordt het Team ongeveer 60 keer per jaar ingezet, maar dit aantal stijgt nog. Het credo van het Veteranen Search Team is ‘Altijd kalm en Paraat’.

Lees meer informatie over het Veteranen Search Team is te vinden op hun website.