Nood? Bel: 06-53336074

Verrassende wending van pensioen actiedag

Wat dé actiedag van de vakbonden in het kader van een goede pensioenregeling had moeten worden veranderde door een gewelddadig schietincident in de gemeente Utrecht in een dag die geheel Nederland in zijn greep hield.

Bij het schietincident in Utrecht in een tram kwamen helaas drie personen te overlijden en raakten vijf personen gewond, waarvan drie levensgevaarlijk. De ANPV leeft mee met de familieleden van alle slachtoffers en gewonden alsmede alle inzittenden van deze tram die ongewild ook onderdeel van dit drama zijn geworden.

Na een on Nederlandse dag kwam live tijdens de persconferentie vanavond het bericht binnen dat de verdachte waarvan zijn naam en foto in de loop van de dag werden verspreid, in Utrecht aangehouden was.

Complimenten voor alle collega's van hulpdiensten die betrokken waren bij de directe en massale hulpverlening op de locatie van de aanslag in Utrecht alsmede de collega's die het gelukt is om de verdachte aan te houden.

Daarnaast ook een groot compliment voor alle collega's uit alle windrichtingen van Nederland die al om 06.00 of 07.00 uur vertrokken waren naar het Malieveld in 's-Gravenhage om daar één van de grootste acties ooit voor een goed pensioen te ondersteunen. Na uren in de bus of als deelnemer aan de 'Zwaan kleef aan' actie en dan eindelijk in 's-Gravenhage kwamen de voorzitters rond de middag op het podium dat alles per direct afgelast was. Deze beslissing kon rekenen op begrip en een groot applaus. Veel collega's werden daarna ook ingezet voor diverse zaken in het kader van onder andere beveiliging etc. Ook collega's die nog onderweg waren naar 's-Gravenhage stopten per direct met hun acties en gingen rondom Utrecht aan de slag.

De Nederlandse politie voert actie tot we nodig zijn en dan gaan we er ook voor.

De ANPV is lid van: