Nood? Bel: 06-53336074

Veel schimmigheid in een pensioenwereld die tevreden is over zichzelf

Vrijdag 22 juli 2016 om 20:55 uur is de derde uitzending van een informatief programma ‘Kan het anders met uw pensioenpremie?’ Dit wordt uitgezonden door Zwarte Zwanen bij Omroep Max op NPO 2.

In deze aflevering is er aandacht voor het toezicht op mensen die verantwoordelijk zijn voor honderden miljarden pensioeneuro's. In de pensioenwereld gaan alle betrokkenen zelf over hun integriteit. Echt toezicht is er nauwelijks. Wel veel schimmigheid in een pensioenwereld die tevreden is over zichzelf.

Cees Grimbergen onderzocht in 2013 en 2015 de pensioenfondsen die 1300 miljard euro over de wereld schuiven. De eerste twee uitzendingen veroorzaakten veel ophef en maakte tienduizenden reacties los. Het onderzoek naar de handel en wandel van Nederlandse pensioenbeleggers leidde tot woede van het 'pensioenestablishment'.

Meer informatie over de perspectief-nota Pensioenstelsel is te lezen op www.excops.nl
Lees eventueel ook het artikel 'We hebben helemaal geen pensioenprobleem' van De Limburger.

 

De ANPV organiseert op vrijdag 23 september 2016 een pensioenbijeenkomst in Dordrecht. Heb je interesse om deze bij te wonen, meld je dan aan bij theo.jansen@anpv.nl Kijk voor meer informatie op: https://www.anpv.nl/actueel/agenda/pensioenbijeenkomst-georganiseerd-door-de-anpv#

 

 

De ANPV is lid van: