Nood? Bel: 06-53336074

Succesvolle blokkeringsactie Politiebonden

Gisteren, 11 februari hebben enkele honderden collega’s het Ministerie van Sociale Zaken

en Werkgelegenheid alsmede het kantoor van de werkgeversorganisatie VNO-NCW geblokkeerd.

Vanaf 09.00 uur tot 15.00 uur mocht er ‘niemand meer in’ wat tot gevolg had dat ambtenaren onverrichterzake naar huis konden gaan. Dit alles in het kader van de pensioenacties waarvoor we in de aanloop naar de Provinciale Staten- Verkiezingen meerdere acties houden om zo druk te zetten op het kabinet en de politiek.

Minister Koolmees en werkgeversvoorzitter De Boer kwamen naar buiten (en mochten niet meer naar binnen) zij hielden een toespraak voor de aanwezige collega’s en pers. Hierin werd opgeroepen om toch vooral terug te komen naar de onderhandelingstafel.

Korpschef Erik Akerboom kwam zelf ook om de actievoerders een hart onder de riem te steken. Daarnaast kwamen enkele kamerleden van de oppositie kijken en in gesprek te gaan met onze collega’s.

De volgende acties staan gepland op vrijdag 15 februari, in de nabijheid van het Binnenhof. Daarna zal er op 18 maart een grote landelijke actie plaats gaan vinden waarbij alle vakcentrales en bonden zullen laten zien dat de ‘rode streep overschreden is door dit kabinet’

Een goed pensioen is in het belang van alle gepensioneerden, die al jarenlang op de ‘0-lijn’ staan maar zeker ook voor alle jonge collega’s die getroffen worden door beperkende belastingmaatregelen waardoor men steeds langer door moet werken. Dit kabinet is echt op de ‘verkeerde weg’

De ANPV is lid van: