Nood? Bel: 06-53336074

Recht op aanvulling nabestaandenpensioen

Net voor de kerstdagen 2017 werden maar liefst 800.000 pensioendeelnemers van het pensioenfonds ABP onaangenaam verrast door de mededeling dat de ANW compensatie per direct zou worden afgeschaft. Deze aanvulling die kan oplopen tot duizenden euro's per jaar kan noodzakelijk zijn om na het overlijden van de partner financieel rond te komen. 'Bijverzekeren' was het credo van het ABP. En dat kan veel geld gaan kosten aan premies die iemand op tafel zal moeten leggen. Echter er blijkt toch nog een mogelijkheid te zijn om een aanvulling op het partnerpensioen te verkrijgen. IEDEREEN die vóór 1996  ABP-pensioen heeft opgebouwd, kan rekenen op een aanvulling op het partnerpensioen. Heb je bijvoorbeeld 5 jaar ABP pensioen opgebouwd vóór 1996 dan kan men rekenen op een partnerpensioen van ongeveer 1.200 euro per jaar. En bijvoorbeeld  30 jaar pensioenopbouw vóór 1996 loopt de aanvulling op tot 6.500 euro per jaar*.

Het ABP heeft kennelijk bewust, ondanks andere adviezen, ervoor gekozen om betrokkenen niet op het bestaan van deze regeling te wijzen. Deze informatie is echter belangrijk voor diegenen die op het punt staan om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten ter compensatie voor het wegvallen van de ANW compensatie.

Inmiddels heeft het ABP toch aanvullende informatie op hun website geplaatst en zullen zij ook op andere manieren deze informatie gaan verspreiden.

Afgelopen dinsdag 20 februari was MAX ombudsman Rogier de Haan te zien in het programma Hallo Nederland waar hij meer over dit onderwerp vertelde. De aflevering hiervan is terug te kijken via de site van omroep MAX of via deze link

Heeft u vragen over dit onderwerp dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met het pensioenfonds ABP of met de ANPV

(*) Deze cijfers zijn indicatief en gebaseerd op informatie van vakcentrale CMHF.

De ANPV is lid van: