Nood? Bel: 06-53336074

Politiebonden maken gezamenlijke CAO-inzet

De politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB hebben de CAO-ledenpeiling gesloten en gaan aan de slag met een gezamenlijke inzet voor een nieuwe politie-CAO. Aan de basis daarvan zullen de uitkomsten liggen van de CAO-enquête en gesprekken met politiemensen tijdens onder andere de online meetings die hebben plaatsgevonden.

 

Om en nabij de 10.000 collega’s hebben zich de afgelopen twee tot drie weken uitgesproken en laten weten wat zij (het liefst) willen terugzien in hun nieuwe CAO. Dank daarvoor, want zo komen we tot CAO-eisen die breed gedragen worden. De politiebonden brengen de resultaten van de ledenpeiling de komende tijd in kaart, waarna de CAO-inzet op papier wordt gezet en voorgelegd aan de bondsbesturen.

 

De gezamenlijke inzet van de politiebonden wordt naar verwachting in de tweede week van augustus met de werkgever gedeeld. Wij verwachten dat ook de werkgever - minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid - uiterlijk eind volgende maand met een inzet komt, zodat de onderhandelingen tijdig kunnen worden gestart.

De ANPV is lid van: