Nood? Bel: 06-53336074

Politiebond ANPV blij met vaste aanstellingen voor tijdelijke contractanten!

De politiebond ANPV heeft zich sinds 2012 ingezet voor een grote groep collega’s met een tijdelijke aanstelling. Door de voortdurende reorganisatie kregen deze collega’s gedurende een aantal jaren meerdere verlengingen van de tijdelijke aanstelling. Woensdag 18 mei jl. werden er dan eindelijk knopen doorgehakt. Alle betrokken collega’s kregen te horen dat ze vast in dienst komen.

Dat de reorganisatie een soms zenuwslopend proces is heeft de casus rondom de tijdelijke aanstellingen van een grote groep collega’s in de Eenheid Rotterdam bewezen. Tientallen collega’s werkzaam binnen de arrestantenzorg en het regionaal servicecenter kregen op 18 mei jl. te horen dat ze per direct in vaste dienst zouden treden.

Dit na een soms jarenlange periode van verlengingen en onzekerheid. De betreffende collega’s zijn goed opgeleide en enthousiaste medewerkers binnen de Eenheid Rotterdam en werden destijds tijdelijk aangesteld. Na meerdere verlengingen kwam de tijdelijke aard van deze constructie ter sprake en heeft de ANPV zich maximaal ingespannen om de tijdelijkheid om te zetten naar een vaste.

In 2012 werden door de ANPV, in het voormalige politiekorps Zuid-Holland-Zuid, met de nodige inspanningen ook al mooie resultaten geboekt. Ook daar werden de tijdelijke aanstellingen in een vaste omgezet. Na de samenvoeging van Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid tot de Eenheid Rotterdam, wachtte ons dezelfde casus.

Om deze casus collectief beet te pakken, plaatsten de politiebonden ANPV en NPB gezamenlijk de schouders eronder.  Leen Spoor, afdelingsvoorzitter van de ANPV Rotterdam en Coen Verplak, eveneens afdelingsvoorzitter van de NPB, hebben zich maximaal ingespannen. De krachten werden door hen gebundeld en na het organiseren van meerdere bijeenkomsten en een hoorzitting, werd duidelijk dat de eenheidsleiding ook niets liever wenste dan deze groep collega’s binnen boord te houden.

Gebonden aan harde spelregels in de reorganisatie en onzekerheid in formatieruimtes, werd er dan toch een flinke knoop doorgehakt. Na soms jarenlange onzekerheid kwam woensdag 18 mei 2016 het verlossende woord.

Wij wensen de betrokken collega’s veel werkplezier en willen sectorhoofd Piet Melsen met dit nieuwsbericht nog even in het zonnetje zetten. Piet is een enorm betrokken leidinggevende en heeft dit samen met zijn team in alle opzichten laten blijken. Piet bedankt!

Wij als ANPV en NPB zijn enorm verheugd met dit behaalde resultaat. Wij wensen alle betrokkenen veel werkplezier toe en kijken uit naar de verdere samenwerking met jullie als collega! 

De ANPV is lid van: