Nood? Bel: 06-53336074

Pensioenactie 18 maart

Pensioen

Het kan u niet ontgaan zijn dat de politiebonden zich o.a. bezig houden met de pensioen discussie. Jullie (60%) hebben bij de digitale peiling omtrent de cao duidelijk te kennen gegeven dat dit een belangrijk item is. Maar adel verplicht, ook voor jullie, daarbij speelt leeftijd, rang of functie geen rol.

Op 18 maart 2019 zal er een grote actiedag worden georganiseerd door de politiebonden t.b.v. de medewerkers die werkzaam zijn in de gehele veiligheidsketen. Hoe deze dag er precies gaat uitzien mag ik nog niet verklappen maar ik beloof jullie dat het een waar spektakel gaat worden, een dag om niet te willen missen. Jullie zullen massaal aanwezig willen/moeten zijn want het is nu of nooit.

Wat willen wij:

1. Afschaffen van de RVU-boete. Vakbonden willen namelijk op Cao-niveau afspraken maken over vroegpensioen regelingen ten behoeve van zwaar en/of hoog risico beroepen.

2. Bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar.

3..ZZP-ers zijn ook werkenden. De vakbonden zijn van mening dat om reden van oneerlijke arbeidsmarktconcurrentie maar ook de lange termijn gevolgen/risico’s op de kosten voor de sociale zekerheid ook ZZP-ers pensioen dienen op te bouwen.

De ANPV is lid van: