Nood? Bel: 06-53336074

Ook een zieke collega doet ertoe!

Een spontaan idee van de mensen van het platform Chronische zieke politiemensen (PCP) heeft ertoe geleid dat de tweede week van november (14 t/m 20 november 2016) is uitgeroepen tot 'De week van de aandacht voor je zieke collega'. Want immers ook als zieke collega doe je ertoe en hoor je erbij. Deze week is nadrukkelijk van collega’s, voor collega’s, door collega’s en wordt ondersteund door de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP). 

Je denkt er misschien niet zo snel over na, maar als je langdurig thuis komt te zitten raak je soms het contact kwijt met het werk. Het contact met de collega's kan de tijd die je thuis (of in een ziekenhuis of verpleeghuis) moet doorbrengen, maar ook de terugkeer naar het werk, een stuk aangenamer maken. Een bezoekje, een telefoontje of een ouderwetse kaart kunnen net even dat extraatje zijn dat je nodig hebt. 

In deze week hopen we dat iedereen even stil staat bij zijn of haar zieke collega en daar aandacht aan schenkt. Wat kun jij doen? Dat kan van alles zijn; van een eenvoudig appje, een telefoontje, een kaartje of een bezoekje, tot een serenade, een erehaag, of een ....  bedenk het maar. 

Wat bedoelt en wil de stichting WEP niet met deze week?

  • Een campagne om het ziekteverzuim te verminderen
  • Collega’s ergens toe verplichten
  • Een strakke structuur/organisatie met projectplannen etc.

Wat hopen ze wel?

  • Enthousiaste reacties en ideeën
  • Een beweging die verder gaat dan een week
  • Warme aandacht voor elkaar

Dit initiatief van Stichting WEP wordt van harte ondersteund door de ANPV en daarom vragen wij onze leden aan deze actie mee te doen. Bedenk iets leuks om je zieke collega te verrassen en maak hem of haar blij met jouw aandacht. Als je van dat moment ook nog een leuke foto weet te maken zullen wij hem in een speciaal hoekje op onze site plaatsen. Plaats je hierover iets op de sociale media? Zet er dan svp even de volgende hashtag bij; #weekziekecollega . Zie ook voor meer informatie de website van Stichting WEP

Ook ons hoofdbestuur gaat op pad om zieke collega's te bezoeken! Volgende week daarover meer.

De ANPV is lid van: