Nood? Bel: 06-53336074

Noodvoorziening voor inkomen bij het overlijden van de partner.

Het pensioenfonds ABP heeft de ANW per 31 januari 2018 laten vervallen. De werkgever heeft daarom met verzekeraar Loyalis afspraken gemaakt over een alternatieve vrijwillige verzekering als noodvoorziening om het wegvallen van de ANW te compenseren. Voor deze vrijwillige verzekering hoef je niet medisch te worden gekeurd dus iedereen die zich hiervoor aanmeldt wordt geaccepteerd. De premie betaal je zelf en de hoogte van de premie hangt af van je leeftijd. Er zijn drie dekkingsniveau ’s waar je uit kunt kiezen. Of je wel of niet mee wilt doen kun je aangeven via een aanbod wat je krijgt via het korps begin januari 2018. Je moet je echter wel vóór 31 januari 2018 hebben aangemeld wil je er voor in aanmerking komen. Per 1 februari 2018 gaat de verzekering al in.

Het ABP keert op dit moment nog een aanvullende uitkering aan nabestaanden maar heeft aangekondigd dit per 1 januari 2018 niet meer te gaan doen. Om er voor te zorgen dat je nog de tijd hebt om een aanvullende verzekering af te kunnen sluiten is dit verlengd tot 1 februari 2018. Nabestaanden die op dit moment een ANW uitkering ontvangen behouden deze gewoon en voor hen zal er niets veranderen.

Om te zien wat het voor jou en je nabestaanden gaat betekenen is het raadzaam dat zo snel mogelijk na te gaan. Via www.ABP.nl kunt u via de knop helemaal rechts met de titel “MIJN ABP” inloggen en uw eigen situatie berekenen op dit moment met de huidige ANW. Dit maakt het wellicht eenvoudiger de keuze te maken voor het aanbod van de werkgever en Loyalis.

Nadere informatie

Op de website van het ABP vind je onder ‘Mijn ABP’ alle informatie over jouw pensioen, zoals de hoogte van de huidige ANW-compensatie.

 

  • Ga naar volledig pensioenoverzicht en vervolgens naar nabestaandenpensioen. Hier staat naast het nabestaandenpensioen de ANW-compensatie in de tekst. “Het bedrag dat je partner ontvangt kan worden aangevuld met maximaal € … netto per maand aan ANW-compensatie van ABP als blijkt dat uw partner geen (volledig) recht op ANW heeft.”
  • Of ga naar Documenten en vervolgens naar Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hier vind je de ANW compensatie bruto per jaar. Let op: bij opening van de ABP-website kun je een foutmelding krijgen. Klik op Continue to this website (not recommended) om deze gewoon te openen.
  • Meer informatie is ook beschikbaar op de intranetpagina van het korps Pensioen en Vraag & antwoord.

 

Ook verwijzen we je naar de FAQ pagina voor een overzicht van de nieuwe regeling. 

De ANPV is lid van: