Nood? Bel: 06-53336074

Nieuwe Youforcetegel nacalculatie aanvullende reiskosten

Vanaf 29 augustus is de nieuwe Youforcetegel Nacalculatie beschikbaar. Hiermee kun je een aanvullende declaratie reiskosten woon-werkverkeer doen.
 
Tot het eind van dit jaar staat in Youforce een tegel klaar om een eventuele nacalculatie te maken van je reiskosten woon-werkverkeer. Je kunt in twee gevallen gebruik maken van deze tegel.
 
1.       Voor collega’s die tussen 1 januari 2016 en 1 juli 2016 een vaste reiskostenvergoeding woon-werkverkeer ontvingen en in deze periode op meer dagen voor woon-werkverkeer reisden dan waarop de vergoeding was gebaseerd. Dan kun je eenmalig een aanvullende declaratie over deze periode indienen.
 
2.       Voor collega’s die in juli 2016 door de HR-Administratie via e-mail zijn geïnformeerd dat er sprake was van een incorrect afrondingsverschil. Dit verschil is via deze tegel recht te zetten.
 
Meer reisdagen?
Hoe weet je of je meer reisdagen heb gehad dan waarop de vaste reiskostenvergoeding was gebaseerd? Dat hangt af vanhet gemiddeld aantal reisdagen per week waarop deze vaste vergoeding is gebaseerd. Hiervoor wordt er gekeken naar het aantal dagen dat je per periode van vier weken bent ingeroosterd. In onderstaande tabel kun je aflezen hoe deze zaken zich tot elkaar verhouden.
 
Aantal werkdagen per 4 weken Aantal dagen per week waarop de vaste vergoeding is berekend Aantal woon-werkdagen daat vergoed is met de vaste vergoeding
1 t/m 4 1 20
5 t/m 8 2 41
9 t/m 12 3 61
13 t/m 16 4 82
17 t/m 20 5 103

 

Voorbeeld: Als je gemiddeld 5 dagen per week werkt en je hebt van 1 januari 2016 tot 1 juli 2016 meer dan 103 dagen gereisd voor jouw woon-werkverkeer, dan kom je in aanmerking voor een aanvullende vergoeding.
 
Vergoeding
Het aantal dagen dat je méér hebt gereisd wordt tegen € 0,18 cent netto per kilometer uitbetaald. Dus wanneer je 5 extra dagen hebt gereisd wordt er 5 maal het aantal kilometers woon-werkverkeer (retour) maal €0,18 cent uitbetaald.
 
Voorbeeld: Als je 105 dagen hebt gewerkt (en gereisd)  en je reist dagelijks 50 kilometer retour voor woon-werkverkeer, dan kun je 2 dagen x  50 km x €0,18 cent aanvullend declareren. Dat is in dit geval € 18 euro.
 
Aantal reisdagen achterhalen
In de BVCM webmodule onder registratie vind je de optie geregistreerde uren. Daar kun je door middel van het invullen van de datumvelden het gewerkte aantal dagen vanaf 1 januari 2016 opvragen. Je kunt daar zelf het aantal dagen aftrekken dat je niet hebt gereisd, bijvoorbeeld omdat je die dag thuis hebt gewerkt of ziek was.
 
Declareren van een incorrect afrondingsverschil
Toen je toegang kreeg tot het nieuwe declaratieformulier, heeft daar in de eerste dagen een afrondingsfout in gezeten. Hierdoor werd het aantal kilometers woon-werkverkeer pas afgerond nadat de retourrit berekend was. Dat was niet juist. De reisafstand enkele reis moet worden afgerond voordat deze verdubbeld wordt om te komen tot een retourreis. Hierdoor kon in de afronding het totale aantal kilometers een kilometer per dag te laag uitvallen.  
 
Niet iedereen
Let op! Niet iedereen is  benadeeld door het afrondingsverschil. De medewerkers die het betrof zijn in de maand juli afzonderlijk geïnformeerd door de HR-Administratie. Je kunt een eventueel afrondingsverschil zelf ook zien als in een van jouw ingediende declaraties de retourreis een kilometer afwijkt van de declaraties die je daarna hebt ingediend.
 
Voorbeeld: Jouw retourreis is normaal 54 kilometer. Je hebt op 18 juli jouw declaratie reiskosten woonwerk-verkeer verstuurd en daarin is de retourreis ineens 53 kilometer. Je hebt 8 reizen woon-werkverkeer gedeclareerd. Via de optiecorrectie gedeclareerde kilometers kun je de 8 reisdagen maal 1 kilometer maal 0,18 cent alsnog uit laten betalen. In dit geval €1,44.
 
Heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Stel ze via het contactformulier op de intranetsite van de politie aan de HR-Servicedesk.
 
Voor meer informatie zie intranetsite politie: Vraag&antwoord Nacalculatie reiskosten 
 
Bron: Politie  | Bestuurszaken
 

De ANPV is lid van: