Nood? Bel: 06-53336074

NIEUW KABINET IN DE STARTBLOKKEN

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie bestaat niet meer, immers sinds gisteren is de nieuwe benaming Ministerie van Justitie en Veiligheid. Een naamswijziging die de essentie moet benadrukken dat Justitie het hart en de basis is wat ten grondslag ligt aan de veiligheid in Nederland. Het kabinet Rutte III is formeel van start gegaan en op korte termijn zal de regeringsverklaring volgen.

En ook nieuw op dit Ministerie is het feit dat er in plaats van 1 nu 2 ministers de scepter zwaaien. Wat volgens de 1e Kamer in strijd is met de Grondwet. Maar ook dat is ondervangen door één Minister aan te stellen als Minister van Justitie en Veiligheid en de andere Minister als Minister voor Rechtsbescherming.

De nieuwe ministers betreffen de heren:

  • mr. dr. F.B.J. Grapperhaus CDA
  • drs. S. Dekker VVD
  • waarbij zij worden geassisteerd door dhr. M.G.J. Harbers VVD als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid (in het buitenland als Minister van Migratie)

Voor een volledige taakomschrijving verwijzen wij naar deze pagina.

Als bestuur van de ANPV hopen én rekenen wij op een goede samenwerking met de betreffende bewindspersonen en dan met name met dhr. Grapperhaus die het dossier ‘politie’ in zijn portefeuille heeft.

Vooral deze regeerperiode is het ons er veel aan gelegen om over een aantal dossiers goede afspraken te maken, hierbij is met name te denken aan een vorm van vroegpensioen voor politiemedewerkers, een goede rechtvaardige cao waarbij recht wordt gedaan aan het moeilijke en zware werk van onze collega’s, de financiering van de Nationale Politie, de formatiesterkte, de instroom van nieuwe collega’s en het opheffen van de gigantische werkdruk en onderbezetting die collega’s ervaren in hun werk.

Wij wensen de nieuwe ministers en de nieuwe staatssecretaris veel succes, sterkte én wijsheid toe in hun nieuwe functie.

De ANPV is lid van: