Nood? Bel: 06-53336074

Nelly Schmitz op 62 jarige leeftijd overleden.

Maandag 26 juni 2017 is Nelly Schmitz, ons bestuurslid van de afdeling Amsterdam, na een lange periode van ernstige ziekte, op veel te jonge leeftijd (62 jaar), in haar woonplaats Purmerend overleden.
 
Via het project van de toenmalige chef van het 2e District, commissaris Dries Zee, startte Nelly na haar opleiding in 1996 als agent aan het bureau Warmoesstraat en na de sluiting daarvan, aan het bureau Beursstraat. Na ruim tien jaar stapte Nelly over naar het bureau Milieucriminaliteit, alwaar zij heeft gewerkt tot zij in 2013 ernstig ziek werd.
 
Nelly had een warm hart en was een sociaal bewogen collega die niet tegen onrechtvaardigheid kon. Naast haar reguliere werk heeft zij zich vele jaren ingezet voor de belangen van haar collega’s. Vóór haar carrière bij de politie Amsterdam deed zij dit al bij de vakbond FNV. Bij de politie heeft ze die lijn doorgetrokken als bestuurder van de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV) en later bij de politiebond ANPV. De strijdlust die zij ook benutte om zaken voor de collega’s gedaan te krijgen, heeft haar tijdens haar ziekte lang op de been gehouden. Ondanks haar volhardende kracht, heeft zij helaas de strijd tegen haar ziekte op moeten geven en moest zij afgelopen maandag het leven loslaten.
 
Nelly, een krachtige vrouw en een fijne collega, we zullen haar missen.
 
Wij wensen haar (klein)kinderen, familie en verdere dierbaren, veel sterkte met de verwerking van dit verlies.
 
Op Intranet is ook een condoleanceregister geopend. Zie onderstaande link. (werkt alleen in een politieomgeving)
 

De ANPV is lid van: