Nood? Bel: 06-53336074

Nabestaandenpensioen kan aangevuld worden door ABP

Inmiddels is bekend geworden dat het ABP alsnog een aanvulling kan geven op het nabestaandenpensioen.

Dit is echter slechts voor een beperkte groep van toepassing. Collega’s die al vóór 1996 pensioen opbouwden bij het ABP is er een mogelijkheid voor een extra aanvulling op het nabestaandenpensioen van de (ex) partner.

Het gaat hier dan over een bedrag van max € 4000,- op jaarbasis (bruto) Dit is een regeling op grond van oude afspraken. Het is zonder meer verwerpelijk dat de bonden dit zelf hebben moeten achterhalen en dat het ABP niet actief over dit onderwerp heeft gecommuniceerd met alle direct betrokken partners.

Op dit moment krijgen wij als ANPV meerdere vragen hierover binnen en dan met name over de hoogte van de eventuele aanvulling. Helaas kunnen wij hier geen berekening over maken. Ons advies is dan ook, als je onder de doelgroep valt, om een persoonlijke berekening te laten maken door het ABP. Via Mijnabp.nl is dit namelijk niet mogelijk.

Ook adviseren wij om collega’s die overwegen een ANW hiaat verzekering af te sluiten om eerst goed te kijken naar eigen financiële al afgesloten producten zoals: zoals overlijdensrisicoverzekering, eventuele lijfrente uitkering, vrijval van hypotheeklasten etc. etc.

Heeft u vragen over dit onderwerp dan kunt u die stellen via secretariaat@anpv.nl

De ANPV is lid van: