Nood? Bel: 06-53336074

Minister Van der Steur treedt af

Gisteravond heeft Minister Van der Steur omstreeks 20.00 uur in de 2e Kamer zijn aftreden aangekondigd.

Dit in de nasleep van de zogenaamde ‘Teevendeal’ waarbij volgens de 2e Kamer sprake is geweest van het welbewust verkeerd informeren en het onthouden van relevante informatie in deze zaak.

Tijdens het Kamerdebat wat inmiddels al 6 uur duurde heeft de Minister, na zijn verdediging uitgesproken te hebben en waarin hij zeer zware kritiek te verduren kreeg, besloten de eer aan zichzelf te houden en zijn portefeuille per direct ter beschikking te stellen. Op dit dossier is hij inmiddels de 4e politicus die zijn of haar conclusies getrokken heeft en is afgetreden. Eerder gingen hem voor: Minister Opstelten, Staatssecretaris Teeven en Kamervoorzitter Van Miltenburg.

De afgelopen 2 jaar heeft Minister van der Steur het superministerie van Veiligheid en Justitie geleid. Een Ministerie wat te kampen had met loodzware bezuinigingen die ook de Nationale Politie keihard geraakt hebben. Maar ook de andere partners in de veiligheidssector zijn zwaar geraakt door deze bezuinigingsdrift van dit Kabinet. Het was dan ook een zware taak om hier leiding aan te geven.

De ANPV bedankt dhr Ard van der Steur voor zijn inzet gedurende de afgelopen 2 jaar en wenst hem persoonlijk het beste toe.

Inmiddels is bekend geworden dat Minister Blok gedurende de resterende regeerperiode van dit Kabinet de taken
over zal nemen. Wij wensen hem succes toe met zijn werkzaamheden.

De ANPV is lid van: