Nood? Bel: 06-53336074

Meldpunt voormalige politiemedewerkers

Wil jij als voormalige politiemedewerker bijspringen?

Iedereen ondervindt de gevolgen van de coronacrisis, zeker ook de politie van wie veel wordt gevraagd in crisissituaties. Op dit moment kan het politiewerk nog ‘gewoon’ doorgaan. In geval van toenemende ziekte of een andere taakstelling (een lockdown bijvoorbeeld) is het goed mogelijk dat de politie overbelast raakt. Daarom heeft de korpsleiding samen met de ACP de mogelijkheid gecreëerd voor voormalige politiemedewerkers - die tijdelijk willen bijspringen - om zich te melden.

Via diverse kanalen bereiken ons al berichten van voormalige politiemedewerkers die hun hulp aanbieden in deze coronacrisis. Het gaat hier om mensen die inmiddels werkzaam zijn in een andere sector of met (pre-)pensioen zijn. Heb jij ervaring bij de politie en wil je als de nood aan de man komt je steentje bijdragen? Dan kun jij je nu via een online formulier aanmelden. De werkgever gaat uiteraard vertrouwelijk om met de gegevens die je verstrekt.

Oog voor veiligheid

Er wordt zorgvuldig bekeken wat jij wel en niet kan doen. In principe gaat het vooral om ondersteunende taken. Uiteraard hangt veel af van de behoeften in de eenheden, maar je kunt denken aan werkzaamheden zoals het openhouden van politiebureaus, het ondersteunen van politiecollega’s in de uitvoering door registratiewerkzaamheden over te nemen of het uitlezen van camerabeelden. Bij een eventuele inzet staan de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen voorop.

De eerste stap is het vormen van een pool met mensen die interesse hebben. Je wordt pas benaderd en ingezet als de noodzaak daartoe is. Selectie, onder andere op deel uitmaken van een risicogroep, speelt uiteraard mee in de keuze iemand wel of niet te benaderen.

Beter nu voorbereid dan straks ingehaald door de werkelijkheid.

KLIK HIER om je aan te melden

Of gebruik deze link: https://kombijde.politie.nl/coronabijstand

De ANPV is lid van: