Nood? Bel: 06-53336074

Jouw handtekening is pensioen waard

Beste collega,

Jarenlang sta jij klaar voor anderen. Niet zomaar. Jij zet je dagelijks in voor de maatschappij. Jij bent er als anderen liever een straatje omlopen. Jij doet ‘je werk’ als het erop aankomt, soms op leven en dood. Dat heeft fysiek en mentaal impact op jou en je collega’s. Of je nu net begonnen bent bij de politie of net voor je pensioen staat. Of je nu op straat of bij de recherche werkt, of in de ondersteuning werkt om het werk van je collega’s mogelijk te maken. Jij verdient een goed pensioen. Dat verdien jij niet alleen. Het is ook in het belang van jouw gezin, familie, de hele maatschappij. Daarom zijn de voorzitters van de vier politievakbonden (ACP, NPB, ANPV, VMHP) een burgerinitiatief gestart. Wij vragen jou en alle mensen om je heen HIER te tekenen voor een goed politiepensioen.

Waar doen we het voor?

De afgelopen jaren is de politie onevenredig hard geraakt door nieuwe pensioenregels. De gemiddelde levensverwachting bij zwaar werk pakt bovendien lager uit dan gemiddeld. De maat is vol. Eerst moeten wettelijke blokkades worden weggenomen om ruimte te kunnen maken voor een goed (vroeg)pensioen. Dit is noodzakelijk en een randvoorwaarde om CAO-afspraken te kunnen maken. Wij willen daarom dat de:

  • AOW-leeftijd geflexibiliseerd wordt, zodat CAO-partijen sectorale afspraken kunnen maken die hierop verder bouwen
  • De fiscale boete wordt afgeschaft op vervroegde uittreding (RVU-heffing), zodat werkgevers en werknemers financieel haalbare vroegpensioenafspraken kunnen maken
  • Het aantal verlofuren wordt uitgebreid (nu maximaal 50 weken maal de arbeidsduur per week) dat fiscaal onbelast kan worden opgespaard
  • Netto-netto pensioenspaarregeling er komt die buiten de vermogensrendementsheffing valt

​Waarom via een burgerinitiatief?

Naast voorzitter van een politievakbond ben ik ook een burger die net zo hard als ieder ander een gezonde, fitte politie nodig heeft. Veiligheid vraagt vitaliteit! Iedereen kan dit initiatief ondertekenen, of je nu wel of niet werkzaam bent bij de politie. Als je het belang van een tijdig politiepensioen ondersteunt, vragen wij dit initiatief te ondertekenen. Hebben we 40.000 handtekeningen of meer? Dan komt ons verzoek op de agenda van de Tweede Kamer.

Ik reken op je handtekening!

Met vriendelijke groet,

 

Geert Priem, voorzitter van de ANPV

De ANPV is lid van: