Nood? Bel: 06-53336074

Een weekend vol geweld tegen collega’s

Opnieuw waren collega’s afgelopen dagen genoodzaakt om, in verband met hun eigen veiligheid, hun vuurwapen te gebruiken.

De geweldspiraal lijkt steeds heftiger te worden en de wijze waarop bepaalde personen menen zich te moeten gedragen tegen hulpverleners, lijkt absurde vormen aan te nemen.

Wat bezielt iemand om politiemensen, die bij incidenten worden geroepen, gewoon maar aan te vallen en naar het leven te staan?

En wederom worden collega’s op voorhand aan de schandpaal genageld. Niemand vertrekt ’s morgens naar zijn werk met het idee om geweld te gebruiken of iemand neer te schieten. Vaak moeten politiemensen binnen een fractie van een seconde een beslissing nemen, zeker wanneer dit een levensbedreigende situatie betreft. Op basis van het in de media verschenen filmmateriaal betreffende het incident in Eindhoven van zaterdag 12 maart 2016, lijkt het erop dat er sprake is van noodweer echter dit zal het ingestelde onderzoek moeten uitwijzen.

De politiebonden pleiten al geruime tijd voor het uitrusten van politiemensen met een taser. Het incident van afgelopen weekend geeft opnieuw aan dat dit in bepaalde gevallen mogelijk een uitkomst zou zijn. Hierdoor komt er voor de collega’s een extra geweldsmiddel beschikbaar, dat het gat tussen het gebruik van pepperspray en het gebruik van het vuurwapen kan verkleinen, als er geweld moet worden gebruikt.

Politievakbond ANPV

De ANPV is lid van: