Nood? Bel: 06-53336074

Burgemeester laat voorwaarden pensioenacties vallen

Het kort geding wat de politiebonden hadden aangespannen tegen burgmeester Pauline Krikke is van de baan. De burgemeester van Den Haag heeft de voorwaarden die ze aan de blokkade had gesteld laten vallen. De burgemeester heeft ingezien dat ze het recht op collectief demonsteren/ actievoeren niet kan tegen houden.

Op maandag 11 februari gaan de politiebonden actievoeren voor een goed pensioen. Daarbij gaan we het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het kantoor van werkgeversorganisatie VNO/NCW blokkeren. De burgemeester van Den Haag had aangeven dat deze blokkades alleen door mochten gaan als de politiebonden aan 5 voorwaarden zouden voldoen. De politiebonden vonden haar voorwaarden onacceptabel en gaven aan naar de rechter te stappen. 

Na de dreiging van een kort geding besloot de burgmeester in te binden en gaf zij aan dat de acties van de vakbonden kunnen plaatsvinden op de manier waarop zij dat voor ogen hebben.

De politiebonden roepen alle politieambtenaren op om 11 februari mee te doen met de actie. Geef je op via info@pensioenacties.nl

De ANPV is lid van: